Investitie pentru siguranta in trafic. Sistem performant de detectare a problemelor pe calea ferata, montat la Teregova

Vineri, 17 Aprilie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Sistem performant de detectare a problemelor pe calea ferata montat la Teregova resita.ro - Sistem performant de detectare a problemelor pe calea ferata montat la Teregova

Compania CFR a anuntat ca a semnat un contract in valoare de 55 de milioane de lei pentru proiectarea si executia unui sistem performant de detectare a problemelor la trenurile de marfa si calatori.

Mai exact, sistemul detecteaza probleme ale cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse. Sistemul va fi implementat in apropierea a 21 de statii apartinand companiei CFR. In judetul Caras-Severin acest sistem va fi implementat in apropierea statiei CFR Teregova. "Acest sistem controleaza, inregistreaza si detecteaza cutiile de osii, discurile de frana si bandajele rotilor a caror temperatura este mai mare decat abaterile admise. In orice astfel de situatie dispozitivul DCOS va declansa automat alarme diferite in functie de valorile temperaturilor si va transmite semnalul la bordul locomotivei, prin radio, precum si la un post central de supraveghere, in scopul de a evalua gradul de gravitate al anomaliei detectate si de a lua masuri in consecinta", precizeaza CFR SA.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar