Concurs teoretic si practic. Zeci de elevi se intrec in cunostinte la faza judeteana a concursului de protectie civila „Cu viata mea apar viata”

Joi, 07 Mai 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro-Zeci de elevi se intrec in cunostinte la faza judeateana a concursului de protectie civila „Cu viata mea apar viata” resita.ro-Zeci de elevi se intrec in cunostinte la faza judeateana a concursului de protectie civila „Cu viata mea apar viata” sursa foto : agendapompierului.ro

Elevii de la mai multe scoli si licee din Caras-Severin se pregatesc pentru un concurs.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Semenic” al Judetului Caras-Severin in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin, organizeaza cu sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin, in data de 08.05.2015, etapa judeteana a concursului de protectie civila „Cu viata mea apar viata”. Actiunea se va desfasura la Liceul de Arta ,,Sabin Pauta” din Resita. Concursul reprezinta activitatea extrascolara de pregatire a elevilor din invatamantul gimnazial si liceal in domeniul protectiei civile si are ca scop intelegerea rolului, locului si atributiilor protectiei civile in Romania. Pregatirea pentru concurs, sedinta tehnica si proba teoretica vor avea loc in intervalul orar 09:00-10:00, iar probele practice vor fi sustinute incepand cu ora 10:15. Sfarsitul evenimentului va fi marcat prin anuntarea rezultatelor si premierea echipelor si a celor mai buni concurenti. Prin parcurgerea probelor concursului, elevii caraseni vor avea ocazia sa demonstreze ca stapanesc notiuni din domeniul situatiilor de urgenta si ca au deprinderea de a actiona îni echipa, daca situatia o impune. Dintre obiectivele concursului amintim: folosirea apelului de urgenta 112; insusirea cunostintelor teoretice si practice de baza privind acordarea primului ajutor; dezvoltarea sentimentului solidaritatii si constientizarea importantei voluntariatului in cadrul actiunilor de interventie; cunoasterea masurilor de protectie, comportare si interventie adecvate factorilor de risc generatori de situatii de urgenta. Regulamentul de concurs este disponibil pe site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „SEMENIC” al Judetului Caras-Severin.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

-2°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 99%

Vant: 8.05 km/h

  • 16 Dec 2018

    Snow 0°C -3°C

  • 17 Dec 2018

    Cloudy 0°C -3°C

Curs Valutar