(UPDATE) Ionesie Ghiorghioni ajunge in fata judecatorilor. Procurorii DNA au facut publice acuzatiile

Miercuri, 13 Mai 2015
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro - Ionesie Ghiorghioni ajunge in fata judecatorilor resita.ro - Ionesie Ghiorghioni ajunge in fata judecatorilor foto : resita.ro

Vicepresedintele CJ Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, va ajunge miercuri in fata magistratilor de la Tribunalul Timis care vor stabili daca va fi sau nu arestat pentru 30 de zile.

Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara a anuntat acuzatiile care i se aduc lui Ghiorghioni dar si nepotului sau, acuzatii ce au dus la retinere pentru 24 de ore. Vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin este cercetat pentru savarsirea a doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, in timp ce nepotul sau este acuzat de savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta. ”In perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, inculpatul Gheorghioni Ionesie, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras -Severin, a pretins si primit de la un om de afaceri (martor denuntator) suma totala de 200.000 lei, reprezentand un procentaj de 10 % din valoarea platilor efectuate de institutia publica catre firma persoanei respective, pentru diverse lucrari de utilitate publica executate in baza unui acord cadru si a unor contracte subsecvente. In schimbul sumei mentionate, societatea comerciala administrata de omul de afaceri a fost favorizata de catre inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a platilor de catre Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat – unitate din structura Consiliului Judetean Caras-Severin si prin acceptarea si semnarea devizelor de lucrari de catre functionarii din cadrul aceleiasi institutii. In perioada 07.01 - 06.04.2015, pentru acelasi motiv si in aceeasi calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar - inculpatul Ghiorghioni,Adrian Cosmin, a pretins si primit, in trei transe, de la acelasi om de afaceri, suma totala de 8.400 euro. Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, ruda a inculpatului, a primit de la sotia omului de afaceri o camera foto cu diverse accesorii, in valoare de cca. 1.900 lei. La data de 25 martie 2015, in baza unei noi intelegeri infractionale convenite cu martorul denuntator, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca prima parte a procentului de 10% din incasarile primite de firma omului de afaceri, pentru doua contracte de deszapezire incheiate la data de 31 decembrie 2014. Diferenta de 20.000 lei a fost remisa inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.”, sustin procurorii.  Magistratii sustin ca in constituirea acestui dosar au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie si a Serviciului Roman de Informatii. Indiferent care va fi decizia data de judecatorii de la Tribunalul Timis, aceasta poate fi atacata cu apel.

UPDATE : Ionesie Ghiorghioni a fost arestat pentru 30 de zile.Nepotul vicepresedintelui va fi cercetat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar