Ghiorghioni si nepotul au fost trimisi in judecata. Procurorii mentin sechestrul pe 10 imobile

Marți, 02 Iunie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Procurorii mentin sechestrul pe 10 imobile resita.ro - Procurorii mentin sechestrul pe 10 imobile foto: pressalert.ro

Procurorii DNA au finalizat cercetarile care il privesc pe deja fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

Dosarul va ajunge la Tribunalul Caras-Severin unde Ghiorghioni va fi judecat.

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2013 – mai 2015, inculpatul Gheorghioni Ionesie, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, a pretins si primit de la un om de afaceri (martor denuntator) sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentand un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publica (intretinere a drumurilor) incheiate de societatea comerciala administrata de catre denuntator cu institutia publica respectiva. In schimbul sumelor mentionate, firma respectiva a fost favorizata de catre inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a platilor de catre Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat – unitate din structura Consiliului Judetean Caras Severin si prin acceptarea si semnarea devizelor de lucrari de catre functionarii din cadrul aceleiasi institutii. Suma de 8.400 de euro a fost pretinsa si primita in mai multe transe de catre inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin intermediul inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin. Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, ruda a inculpatului, a primit de la sotia omului de afaceri, ca folos propriu, o camera foto cu diverse accesorii, in valoare de cca. 1.900 lei. La data de 25 martie 2015, in baza unei noi intelegeri infractionale convenite cu martorul denuntator, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca prima parte a procentului de 10% din incasarile primite de firma omului de afaceri, pentru doua contracte de deszapezire incheiate in luna decembrie 2014. Diferenta de 20.000 lei a fost remisa inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui numar de 10 imobile ce apartin inculpatilor Ghiorghioni Ionesie si Ghiorghioni Adrian Cosmin, pana la concurenta sumelor de 205.276 lei si 175 euro. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie si a Serviciului Roman de Informatii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras – Severin cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate in cauza”, se arata intr-un comunicat al DNA .

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar