Imprimă această pagină

30 de elevi de la cinci licee au participat la o tabara organizata de WWF in Cheile Carasului

Miercuri, 01 Iulie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -30 de elevi de la cinci licee au participat la o tabara organizata de WWF in Cheile Carasului resita.ro -30 de elevi de la cinci licee au participat la o tabara organizata de WWF in Cheile Carasului foto : wwf resita

5 zile de activitati in natura cu tineri din 5 licee din zona celor 5 parcuri nationale/naturale din sud-vestul Romaniei.

Observare  de specii, invatare si dezbatere, foc de tabara, cantece, voie buna, dar si aventura in natura. Asa am putea descrie in cateva cuvinte tabara  “Activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati“ organizata de WWF-Romania.

In cadrul taberei 30 de tineri au avut parte de expeditii pe Cheile Carasului, activitati de aventura (catarare, rapel, speologie) si de observare a pasarilor si mamiferelor, de prezentari realizate de specialistii WWF pe teme precum viata acvatica, animalele specifice parcului national Semenic - Cheile Carasului, dezbateri pe tema deseurilor si a impactului lor pe termen lung asupra ecosistemelor. De asemenea, tinerii au participat la ateliere experientiale de observare a vietii acvatice si de confectionare de cuiburi pentru pasari.

Tabara s-a incheiat prin stabilirea misiunii si a activitatilor celor 5 cluburi de rangeri pentru salbaticie care vor fi organizate in cele 5 licee partenere: Colegiul National "Traian Lalescu" Resita (CS) din Parcul National Semenic - Cheile Carasului, Liceul "Mathias Hammer" Anina (CS), din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita,  Liceul "Hercules" Baile Herculane (CS) in Parcul National Domogled – Valea Cernei, Liceul "Traian Lalescu" Orsova (MH) din Parcul Natural Portile de Fier, Liceul "Mircea Eliade" Lupeni (HD) din  Parcul National Retezat.

“Prin acest proiect ne-am propus sa facilitam accesul la informatii si sa cream un cadru nonformal de invatare prin care tinerii liceeni, sa observe ce beneficii le poate oferi natura si sa se dezvolte ca lideri si cetateni activi. Educarea si informarea tinerilor din imediata apropiere a zonelor de salbaticie este foarte importanta pentru a avea un impact pe termen lung n conservarea naturii”, spune Raluca Crista, managerul proiectului.

Participantii la tabara provin din zonele ariilor protejate: Parcul National Semenic - Cheile Carasului, Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, Parcul National Retezat, Parcul National Domogled – Valea Cernei si Parcul Natural Portile de Fier. Tabara “Activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati“ face parte din seria de tabere organizate in proiectul “Salbaticia din Carpaţi, bogatie pentru oameni”, cheltuielile fiind suportate de catre organizatori, respectiv WWF, prin programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

 

activi_logo.jpg adrian_grancea_1.JPG adrian_grancea_10.JPG

adrian_grancea_11.JPG adrian_grancea_2.JPG adrian_grancea_3.JPG

adrian_grancea_4.JPG adrian_grancea_5.JPG adrian_grancea_6.JPG

adrian_grancea_7.JPG adrian_grancea_8.JPG adrian_grancea_9.JPG

catalin_gavrila_1.jpg catalin_gavrila_2.JPG catalin_gavrila_3.JPG

mara_sirbu.JPG marius_berchi_1.JPG marius_berchi_2.JPG