Pompierii merg cu autospeciala in tabara. Copiii aflati la Raul Alb vor invata cum sa reactioneze in cazul unor situatii de urgenta

Miercuri, 15 Iulie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro-Copiii aflati la Raul Alb vor afla cum sa reactioneze in cazul unor  situatii de urgenta resita.ro-Copiii aflati la Raul Alb vor afla cum sa reactioneze in cazul unor situatii de urgenta foto: resita.ro

In perioada 16-19.07.2015, la Centrul de Agrement Raul Alb se desfasoara faza regionala a proiectului educational „Turist in muntii Banatului”.

Avand calitatea de partener in cadrul acestui proiect, conform acordului incheiat special pentru desfasurarea acestor activitati, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „SEMENIC” al Judetului Caras-Severin va desfasura activitati de informare preventiva.

Pe durata a doua zile, respectiv 17 si 18 iulie, copii din clasele I-IV, din judetele Timis, Dambovita, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin, vor participa la ateliere de lucru pe diferite situatii de urgenta si se vor intrece in cunostintele acumulate prin sustinerea unei probe teoretice si a unei probe practice – traseu prin padure.

De asemenea, le vor fi prezentate copiilor o autospeciala de interventie si diverse elemente de munitie ramasa neexplodata (materiale didactice pentru elevi), precum si modul de comportare in cazul gasirii unor astfel de materiale.  

Obiectivele activitatilor desfasurate cu aceasta ocazie sunt: formarea unui comportament preventiv adecvat, prin cunoasterea principalelor riscuri in domeniul situatiilor de urgenta, a intensitatii si ariei de manifestare a acestora, precum si a masurilor de prevenire, reducere sau limitare a efectelor negative asupra populatiei, bunurilor materiale si a mediului inconjurator; dezvoltarea capacitatilor de intelegere si de evaluare a pericolelor generate de dezastre si calamitati naturale; formarea spiritului de solidaritate prin implicarea individuala sau in echipa pentru aplicarea masurilor de autoprotectie, protectie si prim-ajutor in situatii de urgenta.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar