Yam Yam

Afaceri urat mirositoare. Mascatii au descins la o firma din Resita

Vineri, 17 Iulie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro- Mascatii au descins la o firma din Resita resita.ro- Mascatii au descins la o firma din Resita foto: resita.ro

Politistii caraseni au perchezitionat vineri sediul unei firme din Resita.

Actiunea s-a desfasurat in cadrul unui dosar complex de evaziune fiscala si a avut loc sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. In total sapte perchezitii au fost efectuate atat la persoane cat si la firme banuite ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 200.000 lei. Perchezitiile s-au desfasurat pe raza a patru judete: Caras-Severin, Cluj, Mehedinti si Sibiu. ”Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2015, o societate comerciala din Resita ar fi inregistrat in contabilitate cheltuieli privind operatiuni fictive, respectiv facturi, de la o societate comerciala din Medias, pentru transportul de deseuri menajere de la o rampa de gunoi din Resita la deponeul de deseuri menajere nepericuloase.

In realitate aceste transporturi nu s-au efectuat, astfel ca societatea din Resita ar fi diminuat obligatiile fiscale catre bugetul de stat — taxa pe valoare adaugata si impozit pe profit.

De asemenea, in aceeasi perioada, firma din Medias ar fi receptionat si sortat gunoi menajer in cantitati mai mici decat cele facturate si inregistrate in contabilitate, folosind facturi fictive de vanzare marfa sau prestari servicii. Prin aceste operatiuni fictive, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu peste 200.000 de lei”, au anuntat anchetatorii. Persoane suspecte au fost conduse la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras- Severin pentru audieri. Activitatile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

           

 

acs banat
Refill
Spark oil
Ecomart

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

24°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 59%

Vant: 17.70 km/h

  • 16 Iul 2018

    Partial inorat 26°C 16°C

  • 17 Iul 2018

    Mostly Cloudy 25°C 15°C

Curs Valutar