Arest la domiciliu pentru Vasilescu. Cladirile din Herculane lasate in paragina pentru a fi vandute baietilor destepti

Luni, 27 Iulie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Cladirile din Herculane lasate in paragina pentru a fi vandute baietilor destepti resita.ro - Cladirile din Herculane lasate in paragina pentru a fi vandute baietilor destepti foto: resita.ro

Statiunea Baile Herculane a ajuns in atentia presei nationale si internationale dupa ce  cladiri de sute de ani au fost lasate in paragina.

Procurorii incearca in aceste zile sa demonstreze ca primarul localitatii, Nicusor Vasilescu, nu a fost strain de ceea ce s-a intamplat cu statiunea in ultimii ani. Pozand intr-un salvator al istoriei orasului, Vasilescu a instrainat de fapt mai multe cladiri, catre un om de afaceri. Primarul din Herculane sustine cu tarie ca vanzarile facute au fost in interesul cetatenilor, lucru contrazis insa de catre organele de cercetare penala. Cel putin in doua dintre cazuri, Nicusor Vasilescu si secretarul Primariei Baile Herculane ar fi vandut cladirile la preturi subevaluate si fara sa fie respectata legea. “In referatul cu propunere de arestare, intocmit de procurori, s-a retinut faptul ca inculpatii, in calitate de functionari ai Primariei Baile Herculane  (primar si secretar), au instrainat, la preturi subevaluate si fara respectarea prevederilor legale, mai multe imobile apartinand orasului Baile Herculane”, au anuntat procurorii. Nicusor Vasilescu si secretara sa sunt acuzati de doua acte material de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Masura de arest la domiciliu nu este definitiva.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

0°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 86%

Vant: 14.48 km/h

  • 14 Dec 2018

    Snow 2°C -6°C

  • 15 Dec 2018

    Rain And Snow 1°C 0°C

Curs Valutar