Yam Yam

Incepe dezinsectia la Resita. In doua zile sute de litri de substante vor fi imprastiate prin oras

Joi, 13 August 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro-In doua zile sute de litri de substante vor fi imprastiate prin oras resita.ro-In doua zile sute de litri de substante vor fi imprastiate prin oras

Primaria Resita anunta efectuarea lucrarilor de dezinsectie (combaterea mustelor, a tantarilor si a capuselor), in 18 si 19 august 2015.

Dezinsectia are loc prin aplicarea de tratamente aeriene concomitent cu cele aplicate de la sol.

Actiunea de dezinsectie se va desfasura astfel :

Dezinsectia aeriana :

- se va desfasura in seara zilei de 18 august 2015, incepand cu orele

19:00 si in dimineata zilei de 19 august  2015, intre orele 06:30-09:00.

Tratamente de la sol

- se vor efectua in seara zilei de 18 august 2015 si in dimineata zilei de 19 august pe toate suprafetele verzi ale municipiului, parcuri, locuri de joaca, maluri de rau, liziera padurii, principalele artere de circulatie.

 Tratament contra capuselor

- se va efectua in dimineata zilei de 19 august 2015, in  parcuri: Parcul Carasana, Parcul Copiilor (Bd. Muncii), Parcul Tricolorului, Parcul Copilului (fostul Parc al Siderurgistului), la toate locurile de joaca de pe raza municipiului Resita si in cartierele apartinatoare.

Substantele, folosite in procesul de combatere a daunatorilor, sunt avizate de Ministerul Sanatatii si nu pun in pericol populatia si animalele.

Desi, dezinsectia se realizeaza in intravilanul orasului, Primaria Municipiului Resita avertizeaza apicultorii din zonele limitrofe sa inchida albinele in seara zilei de 18 august, de la ora 19:00, si in dimineata zilei de 19 august, intre orele 06:30-09:00.

Tinand cont de aceste aspecte, Primaria Municipiului Resita face un apel la toti cetatenii (persoane fizice, juridice, institutii, societati comerciale, asociatii de proprietari/locatari) sa ia masuri de combatere a mustelor si a tantarilor, pe cat posibil, concomitent cu operatiunile efectuate de administratia publica locala, in zonele predispuse inmultirii acestor daunatori (subsolurile blocurilor etc.).

In cazul in care conditiile meteorologice vor fi nefavorabile, lucrarile de dezinsectie vor fi reprogramate.

 

 

acs banat
Refill
Spark oil
Ecomart

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

24°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 59%

Vant: 17.70 km/h

  • 16 Iul 2018

    Partial inorat 26°C 16°C

  • 17 Iul 2018

    Mostly Cloudy 25°C 15°C

Curs Valutar