Asociatia Euroland promoveaza Banatul. Trei sute de mii de euro alocati pentru acest proiect

Duminică, 14 Februarie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro-Asociatia Euroland promoveaza Banatul resita.ro-Asociatia Euroland promoveaza Banatul

Asociatia Euroland Banat din Resita deruleaza in aceste zile, in parteneriat cu Municipalitatea Alibunar din Serbia, proiectul “Un dulce sfarsit de saptamana la Fantana Fetei” (“Sweet week-end at Devojački Bunar”).

Proiectul este finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia si are un buget total de 284.475 euro.
”Acest proiect isi propune promovarea turismului rural de o maniera aparte, pe anumite componente specifice pe care le consideram importante, si anume: folosirea optima a resurselor naturale si locale pentru imbunatatirea turismului. Ne propunem sa realizam o campanie de constientizare, in comunitatile din Banat, cu potential, prin care sa promovam dezvoltarea unui turism rural durabil.
La ”Fantana Fetei”, partenerii sarbi vizeaza, pe de o parte, sa amenajeze un centru de informare turistica, iar pe de alta, sa organizeze un targ pentru promovarea destinatiilor de week-end si a turismului rural. Acestea vor reprezenta o buna ocazie si pentru actorii din turismul rural de la noi sa se faca remarcati si sa-si promoveze oferta la vecinii din Serbia. La solicitarea partenerilor, echipa Euroland Banat va organiza, pentru un grup din Serbia, o vizita de studiu in cateva zone rurale din Banat care au cunoscut o importanta dezvoltare avand la baza turismul. Ne propunem sa asiguram cadrul pentru o serie de intalniri, discutii libere si schimburi de idei dintre oaspetii sarbi si diversi actori locali implicati in turism, de la managerii pensiunilor si mici ofertanti de produse si servicii conexe turismului, pana la administratia locala, organizatori de evenimente si activitati, ONG-uri, firme, administratori de arii protejate etc”, a declarat Andrei Szabo, presedintele Asociatiei Euroland Banat.
ONG-ul sustine teza potrivit careia turismul poate oferi ”o viziune strategica orientata spre comunitatile locale si poate imprima o dezvoltare de jos in sus (buttom up), bazata in special pe un turism „verde”, unde „verde” inseamna: turistul dispune de cazare in mediul rural/semirural, beneficiaza de hrana sanatoasa, de la producatori locali, renuta la masina si face drumetii, rafting, mountain biking, escalada, speologie, viziteaza arealele protejate, filmeaza flora si fauna, viziteaza muzeele, monumentele si siturile arheologice rurale si industriale, participa la festivaluri si evenimente locale, calatoreste cu trenul pe cai ferate istorice, viziteaza statiuni balneo, face croaziera pe Dunare etc.
Echipa Asociatiei Euroland Banat spera ca prin acest proiect sa creasca interesul si vizibilitatea comunitatilor rurale din Banat pe aceste nise ale turismului ce tin de natura si ecologie, de multiculturalitate, obiceiuri si mestesuguri traditionale, de miscare, viata si mancare sanatoasa, pentru un turism ”verde” si durabil in Banat si nu numai.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar