Doi ani intarziere. Linia electrica Resita-Pancevo va fi finalizata in 2017

Miercuri, 24 Februarie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Linia electrica Resita-Pancevo va fi finalizata in 2017 resita.ro - Linia electrica Resita-Pancevo va fi finalizata in 2017

Linia electrica de interconexiune dintre Romania si Serbia, de 400 kV, pe relatia Resita-Pancevo, va fi finalizata în 2017, cu doi ani intarziere.

 "Din punct de vedere al exportului, ne uitam la capacitatea de interconexiune, care este in jur de aproximativ 2.000 de MW. Am intrat intr-o faza mai alerta cu linia de 400 kV Resita-Pancevo, va fi gata la sfarsitul lui 2017. Sunt premise pentru export suplimentar. (...) Singura piata unde am construit si reusim este zona Europei Centrale. In zona de sud nu reusim sa construim nimic, iar in zona cu Moldova este o problema care trebuie discutata. De Ucraina nu mai vorbesc, fiind o tara mai la marginea UE, toate aceste chestiuni trebuie tratate cu foarte multa atentie", a declarat ieri, Razvan Purdila, manager la Transelectrica, citat de Mediafax.
Transelectrica a semnat in iunie 2014 contractul de executie pentru realizarea liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV de interconexiune Resita (Romania) - Pancevo (Serbia). Compania de stat estima, la acea data, ca proiectul va fi pus in functiune in 2015. Oficialii Transelectrica spuneau ca realizarea acestui obiectiv de investitie va asigura cresterea capacitatii de schimb cu Serbia si vestul Europei si evacuarea puterii din centralele eoliene precum si amenajarile hidroelectrice din zona Portile de Fier - Resita.
     Operatorii de transport ai celor doua tari au semnat inca din noiembrie 2005 un Memorandum de Intelegere pentru constructia unei linii electrice de 400 kV de interconexiune intre cele doua sisteme, cu o lungime totala de 131 km, din care 63 km pe teritoriul Romaniei. Linia electrica Resita - Pancevo se va realiza in varianta dublu circuit si va traversa pe teritoriul Romaniei 11 localitati din judetul Caras-Severin.

    

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

-5°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 78%

Vant: 8.05 km/h

  • 14 Dec 2018

    Snow 2°C -6°C

  • 15 Dec 2018

    Snow 1°C 0°C

Curs Valutar