Firmele din Resita si din judet controlate la sange de catre ITM. Ce cauta inspectorii

Miercuri, 02 Martie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Firmele din Resita si din judet controlate la sange de catre ITM resita.ro -Firmele din Resita si din judet controlate la sange de catre ITM

Inspectoratul Teritorial de Munca din Caras-Severin a anuntat ca, incepand de marti, au loc controale la mai multe firme din judet.

Actiunea se desfasoara in cadrul unei campanii demarate la nivel national si se verifica daca angajatorii respecta normele de prevenire a accidentelor de munca prin cadere de la inaltime sau surpari de maluri de pe santierele fixe si mobile.

Inspectia Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Munca, va monitoriza si verifica modul in care se respecta prevederile legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca, dar si asupra modului in care sunt implementate de catre angajator, la locul de munca, masurile de securitate si sanatate dispuse de catre inspectorii de munca.

“Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin va desfasura actiuni de control in cadrul Campaniei nationale de combatere a riscurilor de caderi de la inaltime si surpari de maluri pe santierele fixe si mobile. Angajatorii si lucratorii care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor – cod CAEN 41, 42 si 43 constituie grupul tinta al acestei campanii ce se va derula in intervalul martie - noiembrie 2016”, a anuntat conducerea ITM Caras-Severin.

Vor fi verificati, cu prioritate, angajatorii din constructii, la santierele temporare si mobile in care se desfasoara lucrarile de sapaturi si lucrari de constructii unde se utilizeaza schele.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

0°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 86%

Vant: 12.87 km/h

  • 15 Dec 2018

    Rain And Snow 1°C 0°C

  • 16 Dec 2018

    Snow 0°C -2°C

Curs Valutar