Yam Yam

Informatii actualizate despre victimele accidentului din Turcia

Marți, 15 Martie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Informatii actualizate despre victimele accidentului din Turcia resita.ro -Informatii actualizate despre victimele accidentului din Turcia

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat marti noutati cu privire la starea victimelor accidetului din Turcia in care au fost implicate cinci femei din Otelu Rosu dar si alti 11 cetateni romani.

 

Echipa consulara mobila si reprezentantul Consulatului Onorific al Romaniei la Antalya s-au deplasat la unitatile spitalicesti din localitatile Manavgat si Antalya, in vederea asigurarii asistentei consulare pentru victimele accidentului rutier si monitorizarii starii de sanatate a acestora. Pe baza datelor obtinute la fata locului si conform discutiilor purtate cu personalul medical, MAE a transmis urmatoarele informatii:

Ø La spitalul de stat din Manavgat se afla in prezent internati 9 cetateni romani. Starea lor de sanatate este stabila, acestia aflandu-se, in continuare, sub supraveghere medicala. Unul dintre cetatenii romani a fost supus unei interventii chirurgicale, starea sa fiind grava, dar stabila.

Ø Un cetatean roman a fost transportat de urgenta la un spital privat din Antalya, aflandu-se in prezent la sectia de terapie intensiva, cu multiple leziuni, medicii urmand sa stabileasca daca acesta poate fi operat la coloana vertebrala, in cursul zilei de astazi.

Ø Alta persoana de cetatenie romana se afla internata într-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operatie de sold in dupa-amiaza zilei de 14 martie 2016.

Ø Alte trei persoane au fost externate, aflandu-se in afara oricarui pericol si sunt in prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat.

Echipa consulara mobila si reprezentantul Consulatului Onorific al Romaniei la Antalya mentin dialogul constant atat cu victimele accidentului rutier, cat si cu personalul medical, continuand demersurile de asistenta consulara. Repatrierea cetatenilor romani raniti se va efectua in mod etapizat, in functie de evolutia starii de sanatate a acestora. Ambasada Romaniei la Ankara va asigura asistenta necesara conform competentelor legale. Celula de criza isi continua activitatea si mentine in permanenta legatura cu Ambasada Romaniei la Ankara, cu echipa consulara mobila, cu atasatul de interne de la Ankara, precum si cu reprezentantul Consulatului Onorific al  Romaniei in Antalya.

Va reamintim ca un autocar, in care se aflau 16 cetateni romani, s-a rasturnat de mai multe ori pe o sosea din Turcia, intre localitatile Manavgat si Akseki. In urma accidentului doi romani au murit. Din primele cercetari, se pare ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum, soseaua fiind umeda.

 

 

 

acs banat
Refill
Spark oil
Ecomart

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Clear

16°C

Resita

Clear

Umiditate: 92%

Vant: 11.27 km/h

  • 16 Iul 2018

    Partial inorat 26°C 15°C

  • 17 Iul 2018

    Mostly Cloudy 25°C 15°C

Curs Valutar