Yam Yam

ANCOM organizeaza examinarea pentru certificatele de radioamator si de operator radio in serviciul mobil terestru

Joi, 17 Martie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -ANCOM organizeaza examinarea pentru certificatele de radioamator resita.ro -ANCOM organizeaza examinarea pentru certificatele de radioamator

 

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), prin Directiile sale Regionale din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis organizeaza, in perioada 16 aprilie - 25 mai 2016, sesiuni de examinare in vederea obtinerii certificatelor de radioamator si certificatelor de operator radio in serviciul mobil terestru.

 

Examenele pentru obtinerea certificatelor de radioamator vor avea loc in data de 16 aprilie 2016 la Cluj, 19 aprilie 2016 la Timisoara, 19-20 aprilie 2016 la Bucuresti si 23 aprilie 2016 la Iasi. Mai multe detalii referitoare la examenele organizate in vederea obtinerii certificatelor de radioamator, precum si alte informatii cu privire la regulament, lista de subiecte, regulamente internationale, formulare si sanctiuni, sunt de asemenea accesibile pe pagina de Internet a ANCOM.

Sesiunile de examinare pentru obtinerea certificatelor de operator radio in serviciul mobil terestru vor avea loc in data de 12-13 aprilie 2016 la Bucuresti, 6 mai 2016 la Iasi, 10-11 mai 2016 la Timisoara si 25 mai 2016 la Cluj.

Pentru inscriere, solicitantii trebuie sa depuna o cerere de inscriere, impreuna cu o copie dupa actul de identitate si o fotografie color tip pasaport. Suplimentar, pentru obtinerea certificatului de operator radio in serviciul mobil terestru este necesara dovada absolvirii cursurilor gimnaziale (clasele 5-8).

Pentru a putea utiliza o statie de radiocomunicatii, angajatii companiilor care detin sau opereaza retele de radiocomunicatii mobile terestre trebuie sa detina un certificat de operator radio. De obicei, aceste companii activeaza in diverse domenii precum: industrie, productie, transport si distributie de utilitati publice la nivel national, transporturi, constructii si lucrari publice, agricultura, silvicultura, paza si protectie a vietii si proprietatii private, protectie publica, sanatate publica, servicii de gospodarire comunala etc. In Romania au fost emise si sunt valabile in prezent 9.460 certificate de operator pentru statiile de radiocomunicatii din serviciul mobil terestru.

Radioamatorismul este practicat in principal ca activitate de agrement, avand insa si o importanta dimensiune competitionala la nivel local si international. In plus, radioamatorismul ofera posibilitatea dezvoltarii aptitudinilor de utilizare a statiilor de radiocomunicatii, cunoasterii aprofundate a fenomenului de propagare radio in diferite benzi de frecvente, realizarii si testarii de aparatura de radiocomunicatii. Radioamatorii pot contribui uneori, alaturi de institutiile publice de resort, la asigurarea comunicatiilor in situatii de urgenta. In Romania, pana in momentul de fata au fost emise 10.133 certificate de radioamator de catre ANCOM.

 

 

 

 

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

21°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 81%

Vant: 17.70 km/h

  • 17 Iul 2018

    Scattered Showers 21°C 15°C

  • 18 Iul 2018

    Scattered Thunderstorms 18°C 15°C

Curs Valutar