Inspectorii antifrauda vor intensifica actiunile de control. Descinderile vor avea loc chiar si in weekend

Joi, 09 Iunie 2016
Evalueaza articolul
(2 voturi)
lugojinfo.ro -Inspectorii antifrauda vor intensifica actiunile de control lugojinfo.ro -Inspectorii antifrauda vor intensifica actiunile de control

Carasenii care desfasoara activitati de comert trebuie sa se astepte la controale din partea celor de la Antifrauda chiar si la sfarsit de saptamana, a anuntat ANAF intr-un comunicat de presa.

 

“Separat de instrumentarea marilor cazuri de evaziune fiscala, pe fondul cresterii cererii si a consumului de bunuri si servicii din perioada urmatoare, conducerea DGAF a dispus intensificarea controalelor operative începand cu 6 iunie a.c., pentru a preveni fenomene circumscrise economiei subterane, evaziunii fiscale, indisciplinei financiare, neconformarii la declararea si plata obligatiilor fiscale.”,se precizeaza in comunicatul dat publicitatii.
        Astfel, directiile antifrauda va documenta si organiza actiuni de monitorizare si control antifrauda operative, care vor viza urmatoarele sectoare:
·        domeniul recoltarii cerealelor, moraritului si panificatiei
·        centre comerciale angro din zone cu risc fiscal si cu activitate semnificativa,
·        restaurante, baruri, cluburi
·        zone cu aglomerare de comercianti en-detail cu risc fiscal ridicat
·        prestari de servicii direct catre populatie: turistice/agrement, sportive/medicale de estetica/întretinere, întretinere si reparatii auto
·        livrari de bunuri cu amanuntul catre populatie: agroalimentare, îmbracaminte si încaltaminte, menaj, materiale de constructii, jucarii, electrice.
        Actiunile de monitorizare si control vor fi efectuate inclusiv în zile de sambata si duminica, în functie de specificul activitatilor comerciale vizate.
      Înainte de desfasurarea controlului, vor exista activitati de documentare la fata locului si de analiza a informatiilor din bazele de date disponibile, dar si din surse externe deschise, în vederea identificarii principalelor zone cu volum ridicat al comertului si nivel scazut de fiscalizare a veniturilor.
        În pregatirea actiunilor de control, vor fi valorificate petitiile/sesizarile si informatiile disponibile în bazele de date cu privire la valoarea platilor în trezorerie.
        În selectarea agentilor economici ce vor fi controlati vor fi avute în vedere inclusiv informatiile obtinute în contextul operatiunilor Cristal, Venus, Hermes, Helios.
        Totodata, componenta de pregatire a controlului va include furnizarea catre echipele operative de control a informatiilor relevante de risc, precum: situatii de consemn la frontiera, tranzactii cu risc fiscal, antecedente contraventionale, sesizari penale.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

-5°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 100%

Vant: 6.44 km/h

  • 18 Dec 2018

    Snow Showers -3°C -6°C

  • 19 Dec 2018

    Partial inorat -2°C -6°C

Curs Valutar