CFR a anuntat restrictii de viteza din cauza temperaturilor ridicate. Atentie mare daca va ganditi sa calatoriti pe distante lungi cu trenul

Luni, 20 Iunie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -CFR a anuntat restrictii de viteza din cauza temperaturilor mari resita.ro -CFR a anuntat restrictii de viteza din cauza temperaturilor mari foto : CFR Infrastructura

Carasenii care se gandesc sa plece cu trenul la Bucuresti sau Constanta in urmatoarea perioada trebuie sa ia in calcul faptul ca pot ajunge la destinatie cu intarziere.

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA informeaza ca pentru desfasurarea traficului in siguranta in jumatatea de sud a tarii viteza de circulatie a trenurilor s-a limitat la 70 km/h pentru trenurile de calatori si la 50 km/h pentru trenurile de marfa, din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza in aer si implicit la nivelul sinei, unde acestea pot depasi pragul de 50-55 de grade C.

“Reducerea vitezei de circulatie in conditii de vreme caniculara reprezinta una dintre principalele masuri aplicate de toate administratiile de cale ferata, in vederea derularii traficului in conditii de siguranta in zonele aflate sub avertizare de vreme caniculara. In aceste intervale orare, personalul feroviar efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara, prin verificarea directa a caii si masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina”, a anuntat compania.

Pana la aceasta ora, limitarea vitezei vizeaza trenurile care tranziteaza judetele din jumatatea de sud a tarii, respectiv trenurile care circula pe intervale de statii de pe raza regionalelor CF Craiova, Bucuresti, Brasov si Constanta unde la umbra au fost inregistrate temperaturi de 35-37 grade C.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar