Yam Yam

Greva! Functionarii din sase primarii si azilul de la Sacu nu vor lucra marti timp de o ora

Luni, 04 Iulie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Functionarii din sase primarii si azilul de la Sacu nu vor lucra marti timp de o ora resita.ro -Functionarii din sase primarii si azilul de la Sacu nu vor lucra marti timp de o ora

Membrii de sindicat ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) participa la prima forma de protest din calendarul actiunilor organizate ca urmare a declansarii de catre FNSA a conflictului colectiv de munca la nivel national.

Din cauza faptului ca in cadrul intalnirii de saptamana trecuta a reprezentantilor FNSA cu reprezentantii Guvernului nu s-a ajuns la niciun consens in cadrul procedurii de conciliere, urmeaza o greva de o ora la inceputul programului de lucru.

“Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, personalul care isi desfasoara activitatea in consiliile judetene si primariile de pe intreg teritoriul tarii a fost vadit discriminat in raport cu angajatii din administratia centrala (care au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%).

Guvernul Romaniei are obligatia de a solutiona urgent problemele majore cu care se confrunta salariatii din administratia publica locala din Romania, cu atat mai mult cu cat acestia sunt si raman cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar. Va reamintim ca majoritatea angajatilor din primarii si consilii judetene au venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 01 mai 2016).“, se arata intr-un comunicat la FNSA.

INSTITUTII PUBLICE CARE INTRA IN GREVA :

Primaria Comunei Doclin, Primaria Comunei Forotic, Primaria Comunei Girnic, Primaria Comunei Luncavita, Primaria Comunei Maureni, Primaria Comunei Sacu si Caminul pentru Persoane Varstnice Sacu 

 

Revendicarile FNSA sunt urmatoarele:

1. Acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin aceasta modificare legislativa se elimina discriminarile ca din acelasi buget local al unei institutii, unii salariati primesc acest drept iar altii nu.

2. Acordarea voucherelor de vacanta pentru salariatii din administratia publica locala. 2

3. Tinand cont de faptul ca salariile functionarilor publici si ale personalului contractual din administratia publica locala sunt mai mici decat cele din administratia publica centrala, solicitam majorarea salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului contractual din administratia publica locala cu 25 %. 4. Eliminarea in totalitate a Art 31 (4) din OUG nr. 20/2016. Urmatoarele forme de protest sunt: - 12.07.2016 – greva pe toata durata programului de lucru; - 19.07.2016 – greva pe termen nelimitat.

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

15°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 87%

Vant: 11.27 km/h

  • 17 Iul 2018

    Rain 23°C 14°C

  • 18 Iul 2018

    Scattered Thunderstorms 20°C 15°C

Curs Valutar