Incompatibilitate la Agentia pentru Protectia Mediului Caras Severin

Vineri, 29 Iulie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Incompatibilitate la Agentia pentru Protectia Mediului Caras Severin resita.ro -Incompatibilitate la Agentia pentru Protectia Mediului Caras Severin foto : facebook.com

ANI a anuntat o noua incompatibilitate in cazul unui functionar din Caras Severin.

Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca SORESCU CARMEN STANICA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 martie - 13 noiembrie 2012 si 04 februarie 2013 - 20 iunie 2014, ca urmare a exercitarii simultane a functiilor de director executiv în cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Caras-Severin si de manager în cadrul Proiectului „Îmbunatatirea statutului de conservare pentru speciile si habitatele prioritare din zonele umede ale Portilor de Fier".

                Persoana evaluata a încalcat, astfel, dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia „Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza:a) în cadrul autoritatilor sau institutiilor publice", iar potrivit art. 94, alin. 2^2 din acelasi act normativ „Nu se afla în situatie de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu exceptia functionarilor publici care exercita atributii ca auditor sau atributii de control asupra activitatii derulate în cadrul acesteia si a functionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfasurata în cadrul respectivei echipe genereaza o situatie de conflict de interese cu functia publica pe care o ocupa”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SORESCU CARMEN STANICA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la aparare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”.

„Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate îsi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar