Au fost date trei amenzi in valoare de 1500 de lei. Razie in cluburile din Resita dupa incendiul din Bamboo

Luni, 23 Ianuarie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Razie in cluburile din Resita dupa incendiul din Bamboo resita.ro -Razie in cluburile din Resita dupa incendiul din Bamboo foto: lugojinfo.ro

Pompierii caraseni au facut o actiune inopinata in mai multe localuri din Resita frecventate de tineri dupa ce clubul Bamboo din Bucuresti a fost mistuit de un incendiu.

Actiunile au venit dupa ce ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a dat o dispozitie sa fie verificate societatile comerciale cluburi si discoteci care desfasoara activitati cu public numeros. Daca dupa incendiul de la Colectiv pompierii au inchis un local, care insa a fost redeschis la cateva ore dupa ce patronul a dat doua telefoane, acum, pompierii au controlat patru operatori economici din municipiul Resita, fiind aplicate trei amenzi, în valoare totala de 1500 lei. Pompierii au anuntat ca sanctiunile au fost date pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apararii împotriva incendiilor.

“ La niciunul din cele patru obiective verificate nu s-a constatat încalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu, care sa genereze aplicarea masurii complementare de oprire a functionarii ori utilizarii constructiilor. Principalele deficiente constatate au fost: lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, neîntocmirea  planului cu organizarea impotriva incendiilor, exploatarea instalatiei electrice cu improvizatii (conductori electrici neizolati, sigurante necalibrate sau supradimensionate), neverificarea stingatoarelor din dotare, nemarcarea sensului de evacuare cu indicatoare standardizate“, a anuntat ISU Caras-Severin.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Semenic” al judetului Caras-Severin a tinut sa precizeze ca “desfasoara, permanent, activitati de prevenire si control orientate spre siguranta cetateanului, iar în perioada urmatoare aceste activitati vor fi intensificate, astfel încat siguranta celor care frecventeaza astfel de locatii sa fie asigurata”.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar