A reaparut metoda de inselaciune ”Accidentul”. Doi caraseni au ramas fara bani dupa ce au fost sunati pe telefonul fix

Miercuri, 08 Februarie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Doi caraseni au ramas fara bani dupa ce au fost sunati pe telefonul fix resita.ro -Doi caraseni au ramas fara bani dupa ce au fost sunati pe telefonul fix

Doi caraseni au ramas fara bani dupa ce au fost pacaliti de escroci.

Metoda de inselaciune este una foarte cunoscuta, infractorii apeland pe telefonul fix victimele si anuntandu-le ca un membru al familiei a fost ranit intr-un accident de circulatie. Cele doua persoane sunt din Caransebes si au cazut prada escrocilor intr-un interval de doua ore. Un barbat i-a inmanat unei necunoscute 10.000 de lei, iar o femeie le-a dat escrocilor 1000 de euro si 5000 de lei, scrie caransebes.ro. “Primul inselat a fost un barbat care a anuntat politia ca în jurul orei 10.30 a fost contactat telefonic de o persoana necunoscuta care i-a spus ca fratele lui, aflat în Austria, a suferit un accident în urma unui cutremur, iar pentru aducerea acestuia în tara, cu elicopterul, este necesar sa achite suma de 10.000 de lei. În urma întelegerii telefonice, la domiciliul barbatului s-a prezentat o femeie care a declarat ca este de la SMURD si ca ea s-ar ocupa de cazul fratelui accidentat în Austria. Barbatul i-a înmanat banii, ulterior dandu-si seama ca a fost înselat. Cateva ore mai tarziu, o femeie din Caransebes a sesizat Politia din municipiu cu privire la faptul ca în jurul orei 12.00, a fost contactata telefonic de un barbat care i-a spus ca fiul ei, stabilit în Franta cu familia, a fost implicat într-un accident de circulatie, iar pentru interventia chirurgicala este nevoie sa achite o suma de bani. Femeia a acceptat, iar peste 30 de minute, la domiciliul ei s-a prezentat o femeie care s-a declarat ca fiind de la asigurari. Persoana vatamata i-a înmanat într-un plic suma de 1.000 de euro si 5.000 de lei. Si-a dat seama ca a fost înselata ulterior, cand l-a sunat pe fiul sau din Franta. ”În ambele cazuri, politistii au demarat toate activitatile procedurale specifice, efectuand cercetari în vederea identificarii autorilor si tragerea acestora la raspundere penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de înselaciune.”, scriu jurnalistii de la caransebes.ro care o citeaza pe Cecilia Danet, purtator de cuvant in cadrul IPJ Caras-Severin.

Politistii readuc aminte ca, pentru a evita sa deveniti victima unei infractiuni de înselaciune, este bine sa analizati cu atentie informatiile primite si sa va puneti cateva întrebari elementare referitoare la veridicitatea lor. Este adevarat ca, din diferite motive, cum ar fi : traume fizice sau emotionale, vocea „rudei”/”fiului”/fiicei” care suna pentru a solicita sprijin va poate parea schimbata, însa nu ezitati sa cereti amanunte referitoare la situatia prezentata.

Înainte sa actionati, aveti în vedere si urmatoarele aspecte:

- În caz de accident, nu exista notiunea de plata a unor despagubiri, decat ca urmare a unei hotarari judecatoresti în acest sens sau prin societatile de asigurari;

- Orice accident de circulatie are doua variante de solutionare:

 1) depunerea unei plangeri la unitatea politie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;

 2) întelegerea amiabila a partilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polita de asigurare auto obligatorie.

- Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenta este cea medicala si nicidecum aspectul financiar. Atat victima, cat si autorul unui accident nu au nevoie de bani ca sa primeasca îngrijiri medicale;
- Conform reglementarilor în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anuntat de persoane oficiale, abilitate sa faca acest lucru. Chiar daca ar putea exista alte surse, care sa transmita informatia înainte ca aceasta sa va parvina în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice actiune printr-un apel la 112 sau la cea mai apropiata unitate de politie.

- Într-adevar unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu si în cazul serviciilor medicale de urgenta; de aceea, în nici un caz nu trimiteti bani prin persoane necunoscute, în speranta ca îi veti ajuta pe cei dragi – nu faceti decat sa cadeti în plasa întinsa de infractorii care au profitat abil de naivitatea si lipsa dumneavoastra de informare. 

 În cazul în care va confruntati cu asemenea situatii, adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati de politie sau apelati numarul unic de urgenta 112!!!

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

0°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 86%

Vant: 12.87 km/h

  • 15 Dec 2018

    Rain And Snow 1°C 0°C

  • 16 Dec 2018

    Snow 0°C -2°C

Curs Valutar