Foarte important pentru cei care vor sa acceseze bani europeni. Ghidul solicitantului pentru IMM-uri a fost revizuit

Joi, 16 Martie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Foarte important pentru cei care vor sa acceseze bani europeni resita.ro -Foarte important pentru cei care vor sa acceseze bani europeni

Modificari in Ghidul solicitantului pentru administratorii firmelor care vor sa acceseze fonduri nerambursabile .

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a publicat în data de 14.03.2017, o revizuire a Ghidului solicitantului - Conditii specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR/102/2/2,  Axa prioritara 2 - Îmbunatatirea competitivitatii întreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.2 - Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor.

Revizuirea documentului a vizat corelarea cu modificarile aduse Ghidului general POR (prin Ordinul MDRAPFE nr. 286/15.02.2017, publicat în data de 23.02.2017), în ceea ce priveste:

·         Modelul standard orientativ al contractului de finantare

·         Termenul aferent depunerii unui extras de carte funciara cu înscrierea definitiva a dreptului de proprietate, în etapa precontractuala.

În cadrul Anexei 1.5.a - Macheta Analiza si previziunea financiara, la foaia de lucru ”1B - Contul de profit si pierdere” – linia 6 ”Cifra de afaceri neta” si linia 18 ”Venituri din exploatare – total” a fost corectata formula prin diminuarea reducerilor comerciale acordate; iar la foaia de lucru ”1C - Analiza financiara extinsa” – linia 20 ”Capital propriu”, a fost corectata referinta la Bilantul contabil. Totodata se include exceptia depunerii cererii de finantare prin împuternicit special în cazul în care reprezentantul legal al solicitantului este un cetatean strain nerezident. Restul conditiilor si prevederilor din ghidul specific raman neschimbate.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

-7°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 99%

Vant: 4.83 km/h

  • 19 Dec 2018

    Mostly Cloudy -3°C -7°C

  • 20 Dec 2018

    Mostly Cloudy 0°C -4°C

Curs Valutar