Zeci de voluntari, elevi si cadre didactice din Caras-Severin, participa la cursurile initiate de catre Asociatia “Salvati Copiii”

Joi, 16 Martie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Zeci de voluntari, elevi si cadre didactice din Caras-Severin, participa la cursurile initiate de catre Asociatia “Salvati Copiii” resita.ro -Zeci de voluntari, elevi si cadre didactice din Caras-Severin, participa la cursurile initiate de catre Asociatia “Salvati Copiii”

Asociatia “Salvati Copiii” Caras-Severin continua seria cursurilor destinate elevilor si cadrelor didactice.

În perioada 18 – 19 martie 2017, 35 de voluntari, cadre didactice din învatamantul preuniversitar si elevi, vor participa la cursul de formare organizat de Salvati Copiii Caras- Severin, curs ce se va desfasura in statiunea Crivaia. Formatorul local si coordonatorul proiectului ”Alegeri sanatoase”, Dana Demenenco, va aborda teme precum :

·         Educatie pentru sanatate si promovarea unui stil de viata sanatos în randul elevilor;

·         Nutritia si exercitiul fizic – dimensiuni

·         Comportamentul de consum (alcool, fumat, drog) – dimensiuni

·         Prevenirea violentei în randul elevilor si promovarea relatiilor pozitive

Alti 25 de voluntari, cadre didactice din învatamantul preuniversitar si elevi, au participat, joi, 9 martie 2017, la cursul de formare „Unicitatea ne face frumosi! - conceptul de bullying, respectiv cyberbulling”, in cadrul Campaniei „.No hate speech movement”.

“Evenimentul a avut ca obiectiv principal furnizarea cunostintelor si abilitatilor necesare structurarii si aplicarii unor programe educationale pentru întelegerea conceptului de bullying, respectiv cyberbulling, a efectelor acestora, precum si sfaturi în legatura cu evitarea fenomenului. Participantii la cursuri sunt formati în vederea desfasurarii activitatilor din cadrul celor doua proiecte, dar si a altor activitati în proiectele si programele desfasurate de Salvati Copiii. Tot în aceasta perioada Salvati Copiii a demarat un nou proiect, Sanatatea mamei si a copilului - SENS (Siguranta prin Educatie despre Nutritie si Sanatate), care are ca scop îmbunatatirea sanatatii si a statusului nutritional al gravidelor, mamelor si copiilor sub 5 ani din comunitatile dezavantajate. La noi în Filiala proiectul se va derula la Resita, respectiv Anina. În vederea implementarii proiectului, cei 5 membri ai echipei de proiect, au fost formati la Bucuresti, pe parcursul a 3 zile, la sfarsitul lunii februarie.”, a anuntat Mariuta Simionescu, presedinte al filialei “Salvati Copiii” Caras- Severin.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 6.44 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 14°C 4°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 11°C 3°C

Curs Valutar

Rieker