Pastrati-va calmul si nu intrati in panica. Exercitiu de alarmare in tot judetul, timp de patru zile

Marți, 11 Aprilie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
caransebes.ro -Exercitiu de alarmare in tot judetul, timp de patru zile caransebes.ro -Exercitiu de alarmare in tot judetul, timp de patru zile

În perioada 18-21 aprilie se va desfasura PROCIV 2017 - un amplu exercitiu national de înstiintare, avertizare si alarmare în situatii de protectie civila.

În aceasta perioada, în mai multe localitati din tara, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, va fi declansat mecanismul de înstiintare a autoritatilor privind iminenta producerii unor evenimente deosebite si vor fi actionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populatiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. Scopul exercitiului consta în testarea si verificarea echipamentelor din componenta sistemului de înstiintare, avertizare si alarmare în situatii de protectie civila. Simularile vor începe marti, 18 aprilie, iar timp de patru zile vor fi verificate atat fluxurile de transmitere a mesajelor de înstiintare catre autoritati, cat si modul de functionare a mijloacelor de alarmare a populatiei (sirene) existente la nivelul comunitatilor. ”În perioada vizata, în intervalul orar 10.00-15.00, locuitorii Capitalei si cei din judetele tarii vor auzi semnalul de alamare în caz de dezastre, compus din 5 sunete a cate 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde între ele. Încetarea alarmei consta într-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute. De asemenea, în functie de caracteristicile tehnice, vor fi testate si echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocala catre populatie”, a anuntat ISU Caras Severin. Cetatenii sunt rugati sa ramana calmi si sa urmareasca informarile inspectoratelor pentru situatii de urgenta. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCITIU”.

 

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 6.44 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 14°C 4°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 11°C 3°C

Curs Valutar

Rieker