Lipsa angajatiilor: una dintre solutii, imigrantii sirieni?

Miercuri, 12 Aprilie 2017
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro -Lipsa angajatiilor: una dintre solutii, imigrantii sirieni? resita.ro -Lipsa angajatiilor: una dintre solutii, imigrantii sirieni?

Romania traverseaza o perioada in care somajul este aproape cel mai scazut la nivel european (8%, conform datelor publicate in aceasta luna de Oficiul European de Statistica).

Implicatiile sunt majore la nivelul resursei umane, tocmai de aceea ne confruntam cu o lipsa a angajatilor in diferite domenii: industrie, comert, constructii. Totodata, exista o discrepanta cu privire la nevoile angajatilor: „fie se cauta joburi low din punct de vedere al calificarii si al platii, cu salariul minim pe economie plus bonuri de masa, fie se cauta joburi supracalificate in IT si in industria de inalta tehnologie”.

 

“Angajatorii ne intreaba din ce in ce mai des de posibilitatea de a aduce imigranti sirieni care sa lucreze in fabrici, pentru ca nu mai gasesc efectiv forta de munca. Nu mai exista zone cu somaj mare in Romania, poate cu exceptia Vrancei, pentru ca din restul regiunilor oamenii fie lucreaza, fie au emigrat, iar companiile, mai ales cele din zona automotive, nu mai gasesc muncitori de niciun fel", a declarat Elena Antoneac, Managing Partner GMS-T,  Nestlers Group.

 

Cu peste 13 ani de experienta in domeniul HR, Elena Antoneac Managing Partner GMS-T la Nestlers Group a consiliat mai mult de 2000 de migranti din mai mult de 40 de tari in materie de taxe si imigratie. Ea joaca un rol activ in incercarea de a schimba Legea Imigratiei in Romania astfel incat sa fie mai potrivita pentru nevoile si cererile pietei muncii si sa ajute companiile locale in incercarea de a atrage forta de munca necesara. Elena este prezenta in cadrul editiei HR Summit, care are loc la Timisoara, in perioada 17-18 mai 2017, unde discuta despre Detasarea in UE – abordari si provocari.

 

Training - continut valoros si experimentare prin joc

Care este limita dintre instrumente simple dar nu simpliste in training? Cat de importat este sa oferim solutii practice pentru provocarile reale ale participantilor? Stand for Development este compania de training cu una dintre cele mai mari dezvoltari din industrie in anul 2016: 50% crestere fata de anul precendet, peste 1000 de zile de training si coaching pentru 20.000 de participanti.

Reprezentantii Stand For Development, Adrian si Dragos Paraschiv, sunt prezenti in calitate de speakeri in cadrul HR Summit Timisoara, care are loc in perioada 17-18 mai 2017.

 

Adrian Paraschiv, Senior Partner Sand for Development coordoneaza implementari de proiecte complexe de transformare multi-level de tip sisteme-procese-oameni pentru diverse companii din Romania si Europa, ocupand in trecut pozitii de management in HVB-Tiriac Bank, Erste Bank-BCR, Romsys, Oracle Financial Services, Capgemini Consulting, iar acum Stand for Development.

Din anul 2009, Adrian s-a alaturat echipei dezvoltand si livrand programe de training cu focus pe implementare si rezultate masurabile pentru echipele de vanzari si management pentru 60 de companii din domeniile Bancar, Asigurari, Automotive, Pharma, IT&C, Agribusiness, Telecom, Utilities.

 

Dragos Paraschiv, Senior Partner Stand for Development a creat o echipa dedicata evelutiei in business prin dezvoltarea oamenilor. Dragos a luat parte la lansarea si pozitionarea cu succes in Romania a trei leaderi de piata la nivel global: Air Liquide, DuPont si JW Marriot. Programele pe care Dragos le livreaza isi au radacinile in experienta personala de manager national de vanzari, director general si antreprenor.

 

Coaching, management si branding de companie

Managing Partner & Senior Consultant la Artwin, Monica Soare, a colaborat cu peste 300 de manageri pentru dezvoltarea capacitatilor in leadership, management, inteligenta emotionala, intelegerea afacerilor prin programe de instruire sau consiliere personala. Monica are peste 15 ani experienta in managementul companiilor de top, iar in ultimii 6 ani a activat in domeniul consultantei si coaching, interactionand cu lideri din mai multe industrii (IT, auto&moto).

 

Are o experienta vasta in business si intelege importanta dezvoltarii afacerilor si a comportamentului uman. Printre domeniile de expertiza ale acesteia se regasesc: strategia afacerior, consiliere, dezvoltarea companiilor, branding pentru directori sau interactiunea cu angajatii. Monica Soare este prezenta la HR Summit Timisoara in calitate de speaker, unde va impartasi comunitatii de HR despre experienta sa in coaching si leadership.

 

Difficult times? SuperHeRoes are here!

Orice situatie are o rezolvare practica! HR Summit este despre strategii raportate la management, legal, solutii software, motivarea angajatilor sau soft skills. Mai multe detalii despre speakeri si inregistrare sunt disponibile pe  site-ul oficial al evenimentului: www.timisoara.hrsummit.ro

Conferinta HR Summit se afla la a XII – a editie la nivel national si are loc in 17 si 18 mai, in incinta INCUBOXX. Conferinta este sustinuta de: Great People Inside, Stand For Development,  Nestlers Group, Romanian Software, Hart Consulting, Max Relax, Edenred, Artwin, City Limo.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 81%

Vant: 6.44 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker