Termenul pana la care pot fi platite retroactiv contributiile de asigurari sociale, prelungit de Guvern

Joi, 20 Aprilie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Termenul pana la care pot fi platite retroactiv contributiile de asigurari sociale, prelungit de Guvern resita.ro -Termenul pana la care pot fi platite retroactiv contributiile de asigurari sociale, prelungit de Guvern

Persoanele care n-au ajuns înca la varsta de pensionare vor putea sa-si plateasca retroactiv contributia de asigurari sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia, pana la 31 decembrie 2017.

Guvernul a prelungit printr-o Ordonanta de urgenta, adoptata în sedinta de joi, termenul pana la care se poate plati aceasta contributie, respectiv de la 27 aprilie 2017 pana la sfarsitul acestui an. Plata contributiei de asigurari sociale se va efectua într-o singura transa sau esalonat, pana la data mentionata, pentru o perioada de maxim 5 ani retroactiv, calculati de la data încheierii contractului de asigurare. Masura a fost luata pentru a permite cat mai multor persoane sa realizeze stagii de cotizare în baza Legii nr. 186/2016, avand în vedere numeroasele solicitari din partea unor cetateni romani din tara si strainatate. Scopul acestei masuri este evitarea de la excluderea sociala a unor categorii de persoane care nu ar putea accede la pensia pentru limita de varsta din cadrul sistemului public de pensii.

Informatii suplimentare:

Potrivit evidentelor Casei Nationale de Pensii Publice, pana la data de 10.04.2017, un numar de aprox. 13.300 de persoane au încheiat contracte de asigurari sociale pentru care s-au achitat aproximativ 79 milioane lei. Persoanele interesate au avut, initial, termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, respectiv pana la 27 aprilie, în care sa încheie un contract de asigurare sociala. În ceea ce priveste conditiile si procedura încheierii contractelor de asigurare, acestea raman nemodificate.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 81%

Vant: 6.44 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker