ISU Semenic, ISJ Caras-Severin si Crucea Rosie Caras-Severin organizeaza doua concursuri pentru elevi la Resita

Marți, 09 Mai 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro- ISU Semenic, ISJ Caras-Severin si Crucea Rosie Caras-Severin organizeaza doua concursuri pentru elevi la Resita resita.ro- ISU Semenic, ISJ Caras-Severin si Crucea Rosie Caras-Severin organizeaza doua concursuri pentru elevi la Resita foto : agendapompierului.ro

Elevii din Caras Severin participa saptamana viitoare la doua concursuri organizate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Semenic, Inspectoratul Scolar si Crucea Rosie.

Primul este programat pe 16 mai si este organizat de ISU Semenic împreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin si Crucea Rosie - Filiala Caras-Severin. Evenimentul se desfasoara la Liceul de Arta ”Sabin Pauta” din Resita si se intituleaza "Cu viata mea apar viata". Tematica concursului este protectia civila si are ca obiective constientizarea de catre elevi a factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta sau dezastre la care este expusa comunitatea din care fac parte si asigurarea unei reactii adecvate si corecte în cazul unei situatii de urgenta, cu accent pe solidaritate si implicare. “Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ si sportiv, se adreseaza ciclurilor gimnazial si liceal si cuprinde trei probe: teoretica, Transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 m si Deplasarea cu masca pe figura într-un raion cu obstacole, contaminat.”, a anuntat ISU Caras Severin. O zi mai tarziu, pe 17 mai, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Semenic” al judetului Caras-Severin si Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin organizeaza pe Stadionul “Mircea Chivu” din Resita concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi, "Prietenii pompierilor", etapa judeteana. Concursul cuprinde trei probe (teoretica, pista cu obstacole si stafeta de 400 m cu obstacole) si se adreseaza elevilor cu varsta între 11-15 ani. “Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Semenic” al judetului Caras-Severin se implica permanent în activitati de educare si informare a populatiei privind prevenirea si raspunsul corespunzator în domeniul situatiilor de urgenta. Pentru construirea unei societati capabila sa actioneze corect în situatii de urgenta, educatia preventiva are un rol esential. Lectiile învatate la timp pot evita tragedii“, mai precizeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Semenic al judetului Caras-Severin.

           

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar