Operatiune de amploare a Crimei Organizate Caras-Severin. Sapte persoane ridicate de mascati si duse la audieri

Luni, 15 Mai 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Operatiune de amploare a Crimei Organizate Caras-Severin resita.ro -Operatiune de amploare a Crimei Organizate Caras-Severin foto: resita.ro

Sapte persoane au fost ridicate si duse la audieri luni in urma unor descinderi facute la Resita, Bucuresti si Timisoara.

Actiunea facuta in cadrul unui dosar instrumentat de procurorii caraseni a urmarit destructurarea unui grup infractional care a savarsit o serie de infractiuni. Nu mai putin de sase domicilii au fost perchezitionate. Grupul era format din sapte suspecti, indivizii fiind specializati în savarsirea infractiunilor de furt, tainuire, folosirea la autoritatea vamala a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, înselaciune, abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, trafic de influenta, cumparare de influenta, luare de mita, dare de mita, spalare de bani.

    “În cauza, exista suspiciunea rezonabila ca în ultimii ani s-a constituit si a actionat, la nivel transnational, un grup infractional organizat, avand drept scop furtul unor autovehicule de lux din Uniunea Europeana, în special din Italia, autovehicule care ulterior erau introduse în Romania prin punctele de trecere a frontierei din zona de vest, în acest scop fiind folosite la autoritatea vamala documente vamale de transport sau comerciale falsificate. Pentru a crea aparenta de legalitate, membrii gruparii achizitionau documente ale unor autovehicule accidentate, avand aceeasi marca si aproximativ aceleasi caracteristici cu autovehiculele furate. Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevazute în actele respective, dupa care se efectua inspectia RAR, iar autoturismele erau apoi introduse în circuitul civil, fiind înmatriculate fie provizoriu pe diferite persoane, fie definitiv, în sensul ca autovehiculul furat prelua locul autovehiculului accidentat, ale caror documente fusesera folosite de membrii grupului. Dupa înmatriculare, aceste autovehicule erau înstrainate catre diferiti cumparatori de buna credinta care plateau pretul de piata real al autoturismelor respective. Din investigatiile derulate a rezultat ca membrii gruparii au beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul unor functionari din cadrul RAR Timis, al caror rol era acela de oculta, cu ocazia verificarilor de specialitate efectuate în cadrul institutiei, datele tehnice care demonstrau faptul ca autovehiculele supuse verificarii erau în realitate furate”, a anuntat DIICOT.

    Cu ocazia cercetarilor au fost identificate mai multe autoturisme de lux care au fost indisponibilizate în vederea continuarii cercetarilor. Perchezitiile au fost efectuate cu sprijinul BCCO Timisoara, SCCO Caras Severin, I.P.J. Timis, I.P.J. Caras Severin, Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei Vlad Tepes, I.J.J. Caras-Severin. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

   

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

12°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 60%

Vant: 11.27 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker