Cu siguranta vor fi patru zile de neuitat. Cuba rasuna din muntii Garanei pe 8 iulie

Luni, 15 Mai 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Cuba rasuna din muntii Garanei pe 8 iulie resita.ro -Cuba rasuna din muntii Garanei pe 8 iulie foto : aurovilleradio.org

Îndragostit de Cuba, de pian si de oameni, Omar Sosa a stiut cum sa molipseasca o lume întreaga de frenezia muzicii afro-cubaneze.

Pe 8 iulie, artistul va îmblanzi a treia seara a festivalului de jazz de la Garana alaturi de quartet-ul Afro Cubano, o formula care exploreaza sinergia dintre muzica afro-americana, hip-hop si muzica clasica.

Nominalizat de 7 ori la premiile Grammy, Omar Sosa îsi va prezenta la Garana cel mai recent album, Ilé, un tribut muzical adus radacinilor sale artistice, cautate cu pasiune în muzica Havanei din anii `80 si începutul anilor `90. Ile înseamna, în traducere libera, ”taramul de acasa”. Albumul este fara îndoiala o întoarcere acasa, la radacinile cubaneze, la sunetele pe care Omar le auzea în copilarie. Urechile iubitorilor de jazz vor calatori în peisajul muzical ce pastreaza intacte influentele Africane, dar le mixeaza cu armonia jazz-ului din Vest.

Omar Sosa a emigrat în 1993 din Cuba, a ajuns în Ecuador si SUA si s-a stabilit în Barcelona în 1999, iar întregul parcurs geografic i-a marcat relatia cu muzica, flexibilitatea si usurinta cu care fuzioneaza jazz-ul de improvizatie cu world-music si electronic, ca nimeni altcineva. Omar Sosa este promotorul unor experimente muzicale  ce scot la lumina o energie unica.

Alaturi de Omar Sosa, pe scena vor urca si Leandro Saint-Hill (saxofon si flaut), Childo Tomas (voce si bas) si Ernesto Simpson (tobe), trei muzicieni care împartasesc aceeasi libertate de expresie specifica muzicii afro-cubaneze.

Garana Jazz Festival 2017 va avea loc între 6 si 9 iulie pe trei scene din Muntii Banatului: Poiana Lupului, satul Garana si biserica din Valiug. În line-up-ul editiei 21 se anunta voci legendare ale jazz-ului american si european, între care John Scofield, Bill Frisell, David Torn, Enrico Rava – Tomasz Stanko Quintet, Tonbruket si multi altii. Biletele pot fi achizitionate online, în avans prin Biletmaster.ro, la pretul de 300 de lei în varianta de abonament valabil pentru patru seri de concerte, sau 85 de lei, în varianta de bilet pentru o singura seara de festival. Programul festivalului poate fi consultat pe www.garana-jazz.ro si www.facebook.com/GaranaJazzFestival. Mai multe detalii despre drum si cazare sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro/cum-ajungi.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

-5°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 72%

Vant: 8.05 km/h

  • 14 Dec 2018

    Snow Showers 2°C -6°C

  • 15 Dec 2018

    Snow 1°C 0°C

Curs Valutar