Orasul Bocsa si-a anuntat participarea la “Noaptea muzeelor”. Muzeul va fi deschis sambata pana la miezul noptii

Marți, 16 Mai 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Orasul Bocsa si-a anuntat participarea la “Noaptea muzeelor” resita.ro -Orasul Bocsa si-a anuntat participarea la “Noaptea muzeelor” foto: cjcs.ro

Primaria orasului Bocsa, Consiliul Local Bocsa si Casa Oraseneasca de Cultura invita sambata toti iubitorii de cultura sa participe la “Noaptea Muzeelor”.

Sala muzeala “Constantin Lucaci” va fi deschisa dupa un program special, intre orele 18-24, timp in care poate fi admirata expozitia de sculptura în inox a lui Constantin Lucaci. Concomitent, vizitatorii pot viziona materiale video-documentare despre viata si opera celui care a dat numele muzeului. “„Noaptea Muzeelor” este cea mai lunga noapte dedicata stiintei, artei si istoriei, avand astfel posibilitatea sa vizitezi, în mod gratuit, muzeele si institutiile din Capitala si din arealul Romaniei. Initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronata actualmente de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, „Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes european, desfasurat la nivel international si aflat anul acesta la a 13-a editie. Mii de muzee si institutii culturale din 37 de tari europene îsi aprind luminile si îsi deschid portile în aceeasi noapte. În Romania, evenimentul este organizat de catre Reteaua Nationala a Muzeelor, membra în conducerea celei mai mari retele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations. Si localitatea noastra, prin Sala muzeala „Constantin Lucaci – Spatiu si lumina”, invita publicul larg la o „lectie” de arta contemporana, Bocsa fiind singurul oras din Romania care detine o sala speciala dedicata maestrului „spatiului si luminii” – Constantin Lucaci, castigator al premiului „Herder” în 1984. “, a anuntat Ioan Liut, directorul Casei Orasenesti de Cultura.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 81%

Vant: 6.44 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker