GEC Nera a monitorizat Clisura Dunarii la sfarsitul saptamanii trecute. Ce probleme au fost constatate

Marți, 23 Mai 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -GEC Nera a monitorizat Clisura Dunarii la sfarsitul saptamanii trecute resita.ro -GEC Nera a monitorizat Clisura Dunarii la sfarsitul saptamanii trecute foto: GEC NERA

Grupul Ecologic de Colaborare Nera a facut o noua monitorizare pe cursul fluviului Dunarea pe raza judetului Caras-Severin.

ONG-ul a organizat actiunea intre localitatile Berzasca si Bazias urmarind modul in care practica ecoturismul, dar si starea mediului in zona. Asa cum probabil se astepta toata lumea, problemele cauzate de iazurile de decantare lasate in paragina continua sa polueze zona si oamenii care locuiesc atat pe malul romanesc al Dunarii, cat si pe cel sarbesc. O alta problema constatata de voluntari este cea a drumului de acces spre pestera Gaura cu Musca unde lipseste orice element de siguranta, acest lucru reprezentand un pericol pentru turistii care ajung in zona. O alta neregula constatata pe parcursul monitorizarii o reprezinta sticlele de plastic(PET) care pot fi vazute in zona Socol si care sunt aduse de pe raul Nera. Situatia este una care ar trebui sa le dea de gandit autoritatilor deoarece depozitarea acestor sticle in spatele arborilor prabusiti in albie afecteaza locurile de cuibarit a pasarilor. GEC Nera atrage atentia ca exemplarele de lastun au parasit habitatul zonei Pojejena. Astfel de monitorizari vor mai fi facute in urmatoarea perioada, iar rapoartele vor fi transmise autoritatilor pentru a se lua masuri.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar