Imprimă această pagină

Furt de gaze naturale in Caras-Severin. Compania de distributie a gazelor a descoperit nu mai putin de 21 de cazuri de furt

Miercuri, 24 Mai 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Compania de distributie a gazelor a descoperit nu mai putin de 21 de cazuri de furt resita.ro -Compania de distributie a gazelor a descoperit nu mai putin de 21 de cazuri de furt

Delgaz Grid ( fosta E.ON Distributie Romania) a anuntat ca a identificat in primele patru luni ale acestui an nu mai putin de 21 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale in judetul Caras-Severin.

“Combaterea interventiilor neautorizate la aparatele de masura, atat la instalatiile de gaze naturale, cat si la cele de energie electrica, precum si a improvizatiilor efectuate în scopul consumului neautorizat de energie reprezinta o preocupare constanta a Delgaz Grid. Aceste interventii aduc prejudicii importante si, totodata, pot genera incidente deosebit de grave, cu însemnate pagube materiale si/sau victime umane.

De aceea, prin intermediul echipelor specializate, sunt efectuate permanent verificari în teren, rolul acestora fiind de a depista sustragerile de gaze naturale si/sau energie electrica din retelele de distributie. Verificarile în teren au la baza programe informatice si instrumente moderne pentru a identifica eventualele consumuri frauduloase la consumatori, prin ocolirea mijloacelor de masura sau prin interventii asupra acestora”, a anuntat societatea de distributie.

Delgaz Grid subliniaza faptul ca aceste interventii asupra echipamentelor de masura a consumului de gaz si/sau energie electrica, în scopul înregistrarii unui consum mai mic decat cel real, reprezinta furt calificat, infractiune prevazuta si sanctionata ca atare de Codul Penal. Compania recomanda consumatorilor sa nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane si sa nu permita accesul acestora la instalatiile de gaze naturale si/sau energie electrica, în vederea efectuarii unor modificari de orice natura, menite a împiedica înregistrarea cantitatilor reale de gaze naturale si/sau energie electrica consumate.

Nu în ultimul rand, Delgaz Grid face apel la spiritul civic al cetatenilor pentru a sesiza organele de cercetare penala si/sau compania noastra, daca au cunostinta de existenta unor interventii neautorizate la instalatiile de gaz si/sau electricitate, interventii ce pot duce la importante pagube materiale si/sau pierderi de vieti omenesti.