La Resita va fi simulata o explozie puternica. Echipele de salvare isi testeaza capacitatile de interventie intr-un nou exercitiu de amploare

Marți, 27 Iunie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -Echipele de salvare isi testeaza capacitatile de interventie intr-un nou exercitiu de amploare resita .ro -Echipele de salvare isi testeaza capacitatile de interventie intr-un nou exercitiu de amploare foto : resita .ro

Marti seara va avea loc un nou exercitiu de cooperare la Resita.

De aceasta data locul ales de echipajele de interventie este S.C.TMK S.A. Resita. Exercitiul se desfasoara pe parcursul a doua ore, intre orele 22 si 24.

“Scenariul exercitiului presupune producerea unei explozii urmata de incendiu, la statia de ridicare a presiunii de gaz metan. În urma exploziei rezulta mai multe victime, iar incendiul se propaga la hala noua - cladirea RMAS (bobinaj motoare electrice). Substantele chimice inflamabile folosite în procesul tehnologic de bobinare a motoarelor electrice se aprind si conduc la ranirea/intoxicarea mai multor victime. Dupa primirea apelului pe 112, vor fi alertate toate structurile cu care se coopereaza privind gestionarea situatiilor de urgenta determinate de accidente, avarii, explozii si incendii în industrie, în vederea concentrarii fortelor de interventie necesare. Avand în vedere numarul mare de victime, se va activa Planul Rosu de interventie, iar strucurile abilitate vor actiona de urgenta pentru evacuarea si salvarea persoanelor afectate, precum si pentru limitarea si înlaturarea efectelor evenimentelor”, a anuntat ISU Caras-Severin.

Scopul exercitiului vizeaza verificarea viabilitatii procedurilor si planurilor operative si de cooperare, fluxului informational, capacitatea de reactie si decizie a structurilor implicate, precum si antrenarea structurilor cu atributii în gestionarea acestor situatii de urgenta.

 

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 81%

Vant: 6.44 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker