Imprimă această pagină

Jandarmii cu ochii pe Festivalul de Jazz si concursul de la Raul Alb. Oamenii legii recomanda spectatorilor sa tina seama de mai multe reguli

Joi, 06 Iulie 2017
Evalueaza articolul
(0 voturi)
resita .ro -Jandarmii cu ochii pe Festivalul de Jazz si concursul de la Raul Alb resita .ro -Jandarmii cu ochii pe Festivalul de Jazz si concursul de la Raul Alb

Jandarmii caraseni vor fi angrenati, si la sfarsitul acestei saptamani, în misiuni de asigurare a ordinii si linistii publice.

Misiunile vor fi efectuate împreuna cu organele de politie. Fortele de ordine vor supraveghea in perioada 6-9 iulie, alaturi de jandarmii din cadrul Gruparii Mobile Timisoara, atat localitatea Garana, cat si concursul de Montain Bike ce se desfasoara in zona Raul Alb.

            “Jandarmii vor desfasura si misiuni de mentinere a ordinii publice independent pe traseele turistice, dar si în cooperare cu Inspectoratul de Politie al Judetului Caras-Severin, pentru prevenirea faptelor contraventionale sau infractionale în zona de agrement Raul Alb din municipiul Resita, unde se desfasoara în aceasta perioada West Romanian Bike Week - 2017, precum si la Garana unde este programat Festivalul de Jazz. Pentru ca manifestarile sa se desfasoare în conditii de siguranta, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetatenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmarindu-se solutionarea în mod operativ a sesizarilor primite. Echipajele de jandarmi vor actiona cu preponderenta pentru prevenirea aparitiei unor incidente sau stari tensionate, dar si pentru depistarea persoanelor care savarsesc fapte contraventionale sau penale. Deoarece la aceste manifestari se preconizeaza prezenta unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria face urmatoarele recomandari: sa fie atenti la bunurile si obiectele personale (genti, posete, bagaje etc.); sa îsi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; sa nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atentia persoanelor cu intentii dubioase; sa respecte regulile stabilite de organizatori;  sa evite consumul excesiv de alcool, întrucat acesta este factorul favorizant si declansator al multor fapte de natura contraventionala sau penala; sa acorde sprijin fortelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice”, a anuntat Inspectoratul Judetean de Jandarmi Caras-Severin.

            Pentru sesizarea faptelor antisociale, cetatenii sunt rugati sa apeleze numarul unic de urgenta 112.