Corpul de Control al Ministerului Apelor si Padurilor este in Caras-Severin. Se fac verificari în Parcul National Semenic

Marți, 25 Iulie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -Corpul de Control al Ministerului Apelor si Padurilor este in Caras-Severin resita .ro -Corpul de Control al Ministerului Apelor si Padurilor este in Caras-Severin foto : resita.ro

Corpul de control al Ministerului Apelor si Padurilor (MAP) se afla in aceste zile in judet pentru a verifica mai multe ilegalitati semnalate in plenul parlamentului Romaniei.

Ministerul Apelor si Padurilor a anuntat ca misiunea de control a fost demarata dupa ce senatorul Mihai Gotiu de la USR, vicepresedinte al Senatului Romaniei, a facut mai multe declaratii publice prin care  solicita efectuarea unui control asupra unor presupuse nereguli în Parcul National Semenic.

“În baza afirmatiilor facute de un membru al Parlamentului Romaniei si considerand ca este inacceptabil ca asupra institutiilor care functioneaza în subordinea sau sub autoritatea MAP sa planeze suspiciuni de orice natura, ministrul Apelor si Padurilor, doamna Adriana Doina Pana, a dispus Corpului de Control al Ministrului sa demareze, de urgenta, un control în zona mentionata. Astfel, începand de marti, 25 iulie 2016, o echipa de specialisti din cadrul MAP va verifica, atat prin controale la fata locului, cat si prin analizarea documentelor existente la institutiile de regim silvic în a caror zona de responsabilitate se afla Parcul National Semenic, urmatoarele aspecte:

 • Modul în care s-a realizat respectarea amenajamentului silvic;
 • Respectarea prevederilor legale în ceea ce priveste punerea în valoare a masei lemnoase;
 • Modul în care s-au respectat normele tehnice privind exploatarea masei lemnoase;
 • Respectarea legislatiei în ceea ce priveste valorificarea masei lemnoase;
 • Efectuarea lucrarilor de împadurire si întretinere a culturilor.

Mentionam faptul ca specialistii din Corpul de Control al Ministrului Apelor si Padurilor sunt abilitati sa verifice aspecte ce tin strict de regimul silvic, neavand atributii legale în a constata veridicitatea altor informatii vehiculate în spatiul public de domnul senator Mihai Gotiu, ca de exemplu, cauza producerii incendiului. Ministrul Apelor si Padurilor îsi exprima convingerea ca acestea fac deja obiectul unor controale specializate ale institutiilor abilitate.”, au anuntat reprezentantii ministerului. Imediat dupa finalizarea raportului de control, Ministerul Apelor si Padurilor va face publice concluziile acestuia.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

-5°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 72%

Vant: 8.05 km/h

 • 14 Dec 2018

  Snow Showers 2°C -6°C

 • 15 Dec 2018

  Snow 1°C 0°C

Curs Valutar