Cererile se depun pana la sfarsitul lunii. A fost stabilit modul in care populatia isi va achizitiona lemne de foc

Joi, 03 August 2017
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita .ro -Cererile se depun pana la sfarsitul lunii resita .ro -Cererile se depun pana la sfarsitul lunii

Intalnire importanta intre autoritatile din Caras-Severin.

Institutia Prefectului – Judetul Caras-Severin a organizat joi, 3 august, în colaborare cu Directia Silvica Caras-Severin si Garda Forestiera Caras-Severin, o întalnire la care au fost invitati sa participe primarii localitatilor din judet, pentru a le prezenta procedura de urmat de catre persoanele fizice si unitatile de interes local finantate, integral sau partial, de la bugetul de stat sau bugetul local, în scopul facilitarii accesului la material lemnos pentru încalzirea locuintelor, în sezonul rece 2017 - 2018.

Intrata în vigoare în data de 21 iulie a.c., Legea nr. 175 din 2017, noul Cod Silvic, prevede o serie de masuri prin care se va asigura cu prioritate lemn de foc pentru populatie. Daca pana la adoptarea actului normativ mentionat lemnul de foc se comercializa pe picior catre agentii economici, care îl revindeau populatiei, potrivit noilor prevederi, materialul lemnos va fi atribuit prin vanzare directa cetatenilor, care nu au însa dreptul de a-l revinde, caz în care va fi confiscat, fiind considerat de provenienta ilegala.

Provenienta lemnului va fi din fondul forestier proprietate publica a statului sau a unitatilor administrativ-terioriale. Cetatenii vor depune solicitarile în scris, la unitatile administrativ-teritoriale, care le centralizeaza si transmit necesarul de lemn catre ocolul silvic de stat si/sau ocolul silvic de regim, dupa caz. Termenul pana la care se pot depune cereri în acest an este sfarsitul lunii august.

Prefectul judetului Caras-Severin a solicitat reprezentantilor autoritatilor publice locale prezenti la sedinta sa informeze potentialii beneficiari despre procedura pe care trebuie sa o urmeze în vederea achizitionarii de lemn de foc, pentru a evita ca populatia sa fie afectata de lipsa acestuia pe perioada sezonului rece.  

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

-5°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 100%

Vant: 6.44 km/h

  • 18 Dec 2018

    Snow Showers -3°C -6°C

  • 19 Dec 2018

    Partial inorat -2°C -6°C

Curs Valutar