,,Noi nu le stim adresa la care îi putem gasi. Ne ajutati voi sa le-o aflam?”. Campanie inedita a Politiei Romane impreuna cu Europol

Vineri, 04 August 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -Campanie inedita a Politiei Romane impreuna cu Europol resita .ro -Campanie inedita a Politiei Romane impreuna cu Europol

Politia Romana desfasoara alaturi de Europol o campanie inedita prin care se doreste capturarea celor mai cautati infractori din Romania si din Europa.

Politia Romana si EUROPOL fac apel la toti utilizatorii din online, pentru a afla informatii despre cei mai cautati infractori. Politiile din toata Europa trimit ilustrate de vara infractorilor periculosi, care se sustrag de la cercetari sau de la executarea pedepselor.

,,Noi nu le stim adresa la care îi putem gasi. Ne ajutati voi sa le-o aflam?” Acesta este apelul autoritatilor de aplicare a legii din toata Europa, în cadrul campaniei EU MOST WANTED, initiate de EUROPOL.

În timp ce majoritatea oamenilor se bucura de o bine-meritata vacanta de vara, infractorii nu si-au luat liber. Destinatiile de vacanta s-au dovedit a fi locuri ideale pentru cei care fug de autoritati. Este posibil sa-si fi ales chiar aceeasi destinatie ca si tine.

“Din acest motiv, este foarte important sa ne oferi informatii, pentru a ne ajuta sa prindem macar cativa dintre cei mai cautati infractori de catre noi. Autoritatile de aplicare a legii din toata Europa au format echipe ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu sprijinul EUROPOL si va solicita ajutorul pentru a identifica locatiile celor mai cautati infractori, si a-i trage la raspundere pentru faptele comise. Aceste ilustrate vor putea fi gasite aici  www.eumostwanted.eu/summercampaign si contin date despre cei mai cautati infractori din Europa, cei care au comis infractiuni foarte grave, pe teritoriul a 21 de state europene. Este posibil ca acestia sa se ascunda în alte tari decat în cele în care au comis infractiuni, iar membrii ENFAST desfasoara activitati pentru depistarea lor. Prin share-uirea acestor ilustrate si prin obtinerea de informatii, ne puteti ajuta poate cu o ultima piesa a unui puzzle, care sa conduca la tragerea acestora la raspundere”, a anuntat Politia Romana.

Cu cat aceste ilustrate sunt mai share-uite, cu atat cresc sansele ca acestia sa fie localizati. 36 dintre cei mai cautati infractori din Uniunea Europeana au fost deja arestati în cadrul campaniei EU MOST WANTED. Aceasta modalitate de a obtine informatii s-a dovedit a fi foarte eficienta. Înca de la lansarea www.eumostwanted.eu, la începutul anului 2016, site-ul a fost vizitat de peste 2.5 milioane de persoane. 36 dintre cei mai cautati infractori au fost deja depistati si trasi la raspundere, dintre care cel putin 10 au fost prinsi ca urmare directa a informatiilor primite de la cetateni, pe platforma EU Most Wanted. 4 dintre cei cautati s-au predat singuri, dupa ce au aparut în acea lista. Europe’s Most Wanted a fost lansat la initiativa comunitatii ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu suportul EUROPOL.

Toti membrii echipelor ENFAST sunt specializati în urmarirea infractorilor care se sustrag de la cercetari sau condamnari pentru infractiuni grave si care au emise pe numele lor mandate europene de arestare. Majoritatea infractorilor sunt condamnati pentru omoruri, fraude sau alte infractiuni grave sau sunt traficanti de droguri.

Pe lista celor mai cautati infractori ai Europei figureaza, în acest moment, doi barbati urmariti de autoritatile romane, respectiv Clapon Gheorghe, de 49 de ani, condamnat la 9 ani si 5 luni de închisoare pentru infractiuni de înselaciune, uz de fals si spalare de bani si Silvestru Ionel, poreclit Gigel Vladila, de 50 de ani, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

-5°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 100%

Vant: 6.44 km/h

  • 18 Dec 2018

    Snow Showers -3°C -6°C

  • 19 Dec 2018

    Partial inorat -2°C -6°C

Curs Valutar