Sistemul ”RO-ALERT” va transmite mesaje de avertizare în timp real, prin telefonul mobil

Joi, 05 Octombrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -Sistemul ”RO-ALERT” va transmite mesaje de avertizare în timp real, prin telefonul mobil resita .ro -Sistemul ”RO-ALERT” va transmite mesaje de avertizare în timp real, prin telefonul mobil foto : resita.ro

Sistemul de avertizare a populatiei în situatii de urgenta ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul Romaniei în scopul prevenirii pierderii de vieti omenesti ca urmare a fenomenelor meteorologice si hidrologice periculoase, stabileste o Ordonanta de Urgenta adoptata de guvern.

Prin Sistemul ”RO-ALERT” vor fi transmise populatiei mesaje de avertizare în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicatiilor si tehnlogiei informatiilor. Sisteme similare si-au dovedit eficienta în SUA, Olanda, Lituania, Franta, Germania si Belgia.Sistemul ”RO-ALERT” are o serie de avantaje:

Ø Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul retelelor operatorilor de telefonie mobila;

Ø Transmiterea rapida a mesajelor catre toti utilizatorii aflati în arealul amenintat chiar în conditii de congestie a retelelor operatorilor de telefonie mobila;

Ø Afisarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fara a fi necesara vreo interventie a utilizatorului;

Ø Repetarea ciclica a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;

Ø Receptarea mesajelor de avertizare si de catre terminalele aflate în roaming;

Ø Acuratetea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informatiilor furnizate de surse autorizate.

 

Sistemul va fi pus în aplicare de catre Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale si va fi operat de catre structurile operationale cu functionare 24/24 ale IGSU si structurilor subordonate acestuia. Ca sistem de backup, Departamentul pentru Situatii de Urgenta va dispune de un terminal cu aceleasi functionalitati.

Secretarul de stat sef al departamentului pentru Situatii de urgenta al MAI este desemnat responsabil pentru coordonarea tuturor activitatilor care privesc finantarea, derularea procedurii de achizitie, livrarea si punerea în functiune a Sistemului ”RO-ALERT”.

Achizitia echipamentelor hardware, aplicatiilor software si serviciilor de instalare si punere în functiune aferente, necesare pentru implementarea Sistemului ”RO-ALERT” va fi realizata de IGSU în regim de urgenta, conform prevederilor art.104 alin 1 lit c din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, prin procedura de negociere fara publicare prealabila. Realizarea achizitiei în regim de urgenta are scopul sa preîntampine pierderea de vieti omenesti si producerea de pagube materiale în cazul în care ar avea loc fenomene meteo periculoase. Pentru realizarea achizitiei, Guvernul a alocat prin Ordonanta de urgenta adoptata astazi 30,4 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, în bugetul MAI, pentru IGSU. Diferenta dintre aceasta suma si valoarea contractului de achizitie publica încheiat în urma procedurii de atribuire se restituie la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pana la sfarsitul anului. 

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

17°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 93%

Vant: 6.44 km/h

  • 20 Aug 2018

    Rain 28°C 17°C

  • 21 Aug 2018

    Scattered Thunderstorms 28°C 18°C

Curs Valutar