Finantari europene de peste 2 miliarde de euro, lansate pana la sfarsitul anului 2017

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -Finantari europene de peste 2 miliarde de euro, lansate pana la sfarsitul anului 2017 Resita .ro -Finantari europene de peste 2 miliarde de euro, lansate pana la sfarsitul anului 2017

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene va lansa pana la sfarsitul acestui an apeluri de proiecte de peste 2 miliarde euro fonduri europene, potrivit calendarului estimativ.

Printre apelurile care se vor lansa în perioada urmatoare amintim finantarea de investitii în infrastructura de educatie si formare (POR, 31 mil. euro), în infrastructurile sanitare si sociale (POR, 125 mil. euro), în eficientizarea energetica a locuintelor si a infrastructurii publice din orase (POR, 76 mil. euro). Alocari substantiale vor fi lansate si pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii necesare navigatiei fluviale si maritime (POIM, 292 mil euro), infrastructurii aeroportuare (POIM, 33,5 mil. euro), pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor destinate unei economii digitale competitive (POC, 50 mil. euro), pentru mai multe locuri de munca oferite somerilor si persoanelor inactive (POCU, 20 mil. euro) si pentru accesul egal al tuturor cetatenilor la învatarea pe tot parcursul vietii (POCU, 32,5 mil. euro).

De asemenea, cererile de proiecte care se vor lansa pana la sfarsitul acestui an vizeaza investitii semnificative în integrarea durabila pe piata muncii a tinerilor (POCU, 104 mil. euro), în dezvoltarea administratiei publice si a unui sistem judiciar accesibil si transparent (POCA, 7,3 mil. euro).

O importanta deosebita se acorda si investitiilor care vizeaza cresterea eficientei resurselor umane implicate în gestionarea si controlul modului în care sunt folositi banii europeni (POAT, 91,6 mil euro), dar si sprijinirea activitatilor comune cu alte state pe linia prevenirii dezastrelor naturale si pregatirea unor actiuni concertate în timpul situatiilor de urgenta. 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

-6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 97%

Vant: 6.44 km/h

  • 19 Dec 2018

    Mostly Cloudy -3°C -6°C

  • 20 Dec 2018

    Mostly Cloudy 0°C -4°C

Curs Valutar