Pompierii ingrijorati de numarul mare de incendii din luna februarie

Joi, 08 Februarie 2018
Evalueaza articolul
(0 voturi)
Resita .ro -Pompierii ingrijorati de numarul mare de incendii din luna februarie Resita .ro -Pompierii ingrijorati de numarul mare de incendii din luna februarie foto : Isu Caras Severin

Pompierii caraseni sunt ingrijorati si fac apel la populatie sa renunte la a mai da foc miristilor dupa ce in numai cateva zile din luna februarie au fost inregistrate 12 incendii de vegetatie.

Ingrijorarea vine pe buna dreptate daca este sa tinem cont ca luna februarie este o luna in care in mod normal incendiile de acest gen ar trebui sa lipseasca. ”De la începutul lunii, fortele profesioniste de interventie au actionat pentru lichidarea unui numar de 12 incendii de vegetatie, din care 6 pe parcursul zilei de 7 februarie. Incendiile au afectat peste 100 ha de pe teritoriul judetului si au fost provocate de utilizarea focului deschis în spatii deschise. În majoritatea cazurilor exista pericolul extinderii la vii, livezi si fondul forestier. Interventiile au fost îngreunate de fenomenele meteo, avand în vedere faptul ca judetul nostru se afla sub cod galben de vant, fapt ce a favorizat extinderea incendiilor. Localizarea si lichidarea incendiilor s-a realizat cu lopetile si batatoarele din dotare, din cauza terenului greu accesibil pentru autospeciale.”, a declarat pentru Resita.ro, plt.maj.Magdalena Tocmelea, purtator de cuvant in cadrul Compartimentului Informare si Relatii Publice al ISU Semenic Caras-Severin. Pompierii reamintesc ca aceste incendii produc o serie de efecte negative asupra mediului si importante pagube materiale prin propagarea la terenurile cultivate si gospodariile populatiei, precum si la fondul forestier, mai ales în conditii de vant care favorizeaza extinderea focului. Pentru a preveni aceste situatii, populatia este sfatuita sa acorde o atentie deosebita atunci cand se foloseste focul în spatii deschise si sa respecte masurile minime de prevenire a incendiilor.  

             

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar