Yam Yam

Iarna continua, tineti cont de recomandarile pentru circulatia in siguranta

Luni, 26 Februarie 2018
Evalueaza articolul
(0 voturi)
Resita .ro -Iarna continua, tineti cont de recomandarile pentru circulatia in siguranta Resita .ro -Iarna continua, tineti cont de recomandarile pentru circulatia in siguranta foto : Resita.ro

Inspectoratul de Politie Judetean Caras Severin recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa circule cu viteza adaptata permanent conditiilor meteo-rutiere, sa adopte o maniera preventiva de condus si sa respecte indicatiile politistilor rutieri aflati în trafic.

Avand în vedere faptul ca în aceasta perioada partea carosabila este acoperita de zapada sau polei, conducatorii de autovehicule sunt sfatuiti sa circule, atat în localitati, cat si în afara acestora, cu o viteza care sa permita oprirea în siguranta. În cazul în care partea carosabila este alunecoasa, pentru a încetini trebuie folosita frana de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în conditii de siguranta atunci cand autovehiculul care circula în fata franeaza brusc, trebuie marita distanta în mers. Chiar daca drumul este uscat, se pot întalni portiuni unde exista risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceti, chiar si pe distante scurte, daca autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna. Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda între 9 si 20 de puncte-amenda, si se va retine certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberandu-se o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie. În conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile, sub forma de lapovita sau ninsoare, precum si vantul puternic pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati în depasirea coloanelor de autovehicule. În cazul ramanerii în pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat în conditii normale. Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi! Evitati sa vorbiti la telefonul mobil în timp ce conduceti masina, daca nu aveti atasat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”. Si pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea întunericului si în conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic înaintea traversarii drumurilor.

acs banat
Refill
Spark oil
Ecomart

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

24°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 59%

Vant: 17.70 km/h

  • 16 Iul 2018

    Partial inorat 26°C 16°C

  • 17 Iul 2018

    Mostly Cloudy 25°C 15°C

Curs Valutar