Atentie la arderile necontrolate de vegetatie

Marți, 13 Martie 2018
Evalueaza articolul
(0 voturi)
Resita.ro -Atentie la arderile necontrolate de vegetatie Resita.ro -Atentie la arderile necontrolate de vegetatie foto : Resita.ro

Zeci de hectare de vegetatie uscata au ars in ultimele zile in Caras- Severin iar pompierii se asteapta ca numarul incendiilor sa creasca in zilele urmatoare pe fondul ridicarii temperaturilor.

Fortele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”SEMENIC” al judetului Caras-Severin au intervenit in numai doua zile in 11 localitati. ”Cauzele probabile de aprindere au fost folosirea focului deschis în spatii deschise si folosirea intentionata a sursei de aprindere. Din fericire, incendiile nu s-au propagat la gospodariile populatiei si la fondul forestier, dar au fost afectate mai multe hectare de teren”, au anuntat reprezentantii ISU Caras-Severin. Pompierii au precizat ca incendiile necontrolate au fost consemnate in:

 - Dalboset - 7 ha

- Resita – 10 ha;

- Carasova – 4 ha;

- Toplet - 2 ha;

- Fenes - 13 ha;

- Plugova – 500 mp;

- Cornea – 500 mp;

- Bozovici – 2 ha;

- Soceni – 2 ha;

- Gîrbovat - 1 ha;

- Ciuchici – 3 ha.

 

Pompierii reamintesc cetatenilor ca arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale poate reprezenta un pericol pentru viata si bunurile membrilor comunitatilor. Pentru a preveni situatii nefericite, trebuie respectate mai multe reguli:

- focul nu se aprinde în aer liber în locuri cu pericol de incendiu si în conditii meteorologice cu intensificari ale vantului;

- locul arderii trebuie asigurat cu mijloace si materiale pentru stingerea focului (butoi cu apa, stingator);

- arderea trebuie supravegheata permanent, iar la sosirea noptii, focul se stinge si se verifica cu atentie zona;

- în situatia izbucnirii unui incendiu, acesta trebuie anuntat imediat la serviciul voluntar pentru situatii de urgenta al localitatii si la numarul unic pentru apeluri de urgenta – 112.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar