Minivacanta de Paste plina de evenimente pentru pompieri

Marți, 10 Aprilie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -Minivacanta de Paste plina de evenimente pentru pompieri Resita .ro -Minivacanta de Paste plina de evenimente pentru pompieri foto : Resita.ro

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin au avut parte de o serie de evenimente in minivacanta de Paste.

In cele cinci zile au fost inregistrate mai multe incendii, dar nu au lipsit nici interventiile pentru descarcerarea unor persoane care au fost ranite in accidente de circulatie.

Detasamentele de Pompieri Resita si Caransebes au intervenit pentru lichidarea a patru incendii de vegetatie care au afectat aproximativ 20 ha teren, pe raza localitatilor Teregova, Resita si Brebu, iar echipajele SMURD au intervenit în sprijinul cetatenilor, în 43 de cazuri, pentru diferite afectiuni medicale. Totodata, s-au asigurat, la fata locului, zonele unde au avut loc diferite evenimente de amploare, potential generatoare de situatii de urgenta.

În data de 06.04.2018, Detasamentul de Pompieri Resita a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe str. Albastrelelor din Resita, din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata. Incendiul nu s-a soldat cu victime, iar valoarea pagubelor a fost estimata la 150 lei.

În data de 07.04.2018, Detasamentul de Pompieri Caransebes a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, la un autoturism, în Slatina Timis. Autoturismul a fost distrus în proportie de 40%.

Fortele Sectiei de Pompieri Moldova Noua au actionat de urgenta pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în Liubcova, comuna Berzasca, unde au salvat bunuri în valoare estimativa de 95.000 lei. Incendiul, provocat, se pare, de un cablu electric defect, se manifesta la acoperisul gospodariei si în garaj, unde au fost distruse mai multe unelte electrice.

Echipajul de la Punctul de Lucru Baile Herculane s-a deplasat în Orsova, în sprijinul colegilor din judetul Mehedinti, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la doua gospodarii învecinate.

În data de 08.04.2018, în comuna Ezeris, a izbucnit un alt incendiu cauzat de  un cablu electric defect. În urma interventiei fortelor profesioniste au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 120.000 lei.   

Tot în aceasta perioada, s-a intervenit si la doua accidente rutiere. Primul, din data de 07.04.2018, pe ruta Resita – Baraj Secu, s-a soldat cu 4 victime, din care una a necesitat si efectuarea manevrelor de descarcerare. Victimele au fost preluate de ambulantele Serviciului Judetean de Ambulanta, în stare de constienta, si au fost transportate la spital. Cel de-al doilea accident rutier s-a petrecut pe centura Caransebesului, în data de 09.04.2018 si s-a soldat cu o victima încarcerata. Dupa efectuarea manevrelor de descarcerare victima a fost preluata de un echipaj SAJ si transportata la spital.

În perioada 05-07 aprilie 2018, specialistii din cadrul Inspectiei de Prevenire au efectuat 12 controale la unitati de cult de pe teritoriul judetului, în urma carora au constatat 38 de nereguli, care au fost sanctionate cu 31 de avertismente. De asemenea, au fost identificate 3 obiective neautorizate din punct de vedere al securitatii la incendiu.

Pompierii nu au avut liniste nici dupa vacanta, marti dimineata, între localitatile Bocsa si Ocna de Fier un autoturism a cazut într-o prapastie, doua persoane fiind ranite.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar