Yam Yam

E-DISTRIBUTIE BANAT va instala in Caras-Severin mai multe suporturi pentru protejarea cuiburilor de barza

Marți, 24 Aprilie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -E-DISTRIBUTIE BANAT va instala in Caras-Severin mai multe suporturi pentru protejarea cuiburilor de barza Resita .ro -E-DISTRIBUTIE BANAT va instala in Caras-Severin mai multe suporturi pentru protejarea cuiburilor de barza foto : Resita.ro

E-Distributie Banat va instala anul acesta 39 de suporturi metalice pentru protejarea cuiburilor de barza aflate pe stalpii retelelor electrice din judetele Timis si Caras-Severin.

Barza alba foloseste ca suport pentru cuib stalpii, iar electrocutarea este una dintre amenintarile ce afecteaza aceasta specie. Totodata, montarea suporturilor vizeaza si confortul consumatorilor, prin prevenirea avariilor si reducerea interventiilor în retea cauzate de prezenta pasarilor si a cuiburilor. Compania de distributie a instalat deja 10 suporturi de cuiburi în localitatile Soca, Brestovat, Rovinita Mare, Percosova, Semlacu Mare, Greoni si Rusca Teregova. Restul de 29 de suporturi vor fi instalate spre finalul anului, dupa încheierea perioadei de cuibarit a berzelor.

“Initiativa face parte dintr-un proiect mai amplu al operatorului de distributie care vizeaza identificarea zonelor cu potential ridicat de pericol prin electrocutare pentru pasari, astfel încat companiile de distributie din cadrul grupului Enel sa poata lua masuri precum montarea de suporturi pentru cuiburi sau teci izolatoare pe liniile electrice atat pentru protejarea pasarilor, cat si a retelelor“, a anuntat compania de distributie a energiei electrice.

Anul trecut, companiile Enel din Romania, împreuna cu Societatea Ornitologica Romana (SOR) au lansat o aplicatie unica în Europa – Uite Barza - cu ajutorul careia s-a realizat recensamantul berzelor albe din tara, dar si o evaluare a zonelor de retea unde sunt necesare astfel de masuri pentru evitarea incidentelor. În urma recensamantului, au fost identificate peste 1.000 de cuiburi noi de barza, cele mai multe în zona Banat: 445 în judetul Timis si 253 în judetul Arad.

 

 

acs banat
Refill
Spark oil
Ecomart

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

21°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 81%

Vant: 17.70 km/h

  • 17 Iul 2018

    Scattered Showers 21°C 15°C

  • 18 Iul 2018

    Scattered Thunderstorms 18°C 15°C

Curs Valutar