Prim procuror la Judecatoria Moldova Noua sanctionat disciplinar

Joi, 26 Aprilie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -Prim procuror la Judecatoria Moldova Noua sanctionat disciplinar Resita .ro -Prim procuror la Judecatoria Moldova Noua sanctionat disciplinar

Consiliul Superior al Magistraturii, sectia pentru procurori in materie disciplinara a dezbatut in sedinta de joi cazul procurorului Tarnivietchi Adrian Ilarion, magistrat in Caras-Severin.

In urma dezbaterilor, membrii sectiei au admis în parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara împotriva lui Tarnovietchi Adrian Ilarion, prim-procuror delegat al Parchetului de pe langa Judecatoria Moldova Noua.

“În temeiul prevederilor art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, s-a aplicat domnului Tarnovietchi Adrian Ilarion sanctiunea disciplinara constand în „avertisment” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) din acelasi act normativ - „nerespectarea în mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”, a anuntat CSM.

Mai exact, procurorul, in perioada 2016-2017 a lasat in nelucrare, din motive imputabile, 74 de dosare. De asemenea, s-a retinut ca procurorul a nesocotit un ordin al procurorului General al Curtii de Apel Timisoara. Hotararea poate fi atacata cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar