Subventionarea stagiului pentru absolventii de învatamant superior

Joi, 03 Mai 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -Subventionarea stagiului pentru absolventii de învatamant superior Resita .ro -Subventionarea stagiului pentru absolventii de învatamant superior

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras-Severin vine în sprijinul agentilor economici prin subventionarea locurilor de munca vacante, conform Legii 335/2013, actualizata, privind efectuarea stagiului pentru absolventii de învatamant superior.

Scopul efectuarii stagiului este de asigurare a tranzitiei absolventilor de învatamant superior de la sistemul de educatie la piata muncii, de a consolida competentele si abilitatile profesionale pentru adaptarea la cerintele practice si exigentele locului de munca si pentru o mai rapida integrare în munca, precum si de dobandire de experienta si vechime în munca si, dupa caz, în specialitate. Contractul de stagiu si contractul individual de munca, se încheie la aceeasi data, durata contractului de stagiu fiind de 6 luni, cu exceptia situatiilor în care prin legi speciale este prevazuta o alta perioada de stagiu. Angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolventii de învatamant superior primesc lunar, la cerere, suma de 1.350 lei, din bugetul asigurarilor pentru somaj. Perioada de stagiu se desfasoara pe baza unui program de activitati aprobat de angajator, la propunerea conducatorului compartimentului în care îsi desfasoara activitatea stagiarul. Pe durata stagiului, stagiarul va fi coordonat si supravegheat de un mentor desemnat de angajator.Informatii suplimentare privind subventionarea locurilor de munca se pot obtine de la sediul AJOFM Caras-Severin din Resita, str Traian Lalescu nr 17 (tel 0255/212160) sau la sediile punctelor de lucru din judet, de luni pana joi între orele 8.00-16.30 si vineri între orele 8.00-14.00.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar