Amenzi de pana la 2500 de lei pentru carasenii care fac gratarul si nu respecta normele PSI

Miercuri, 23 Mai 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Amenzi de pana la 2500 de lei pentru carasenii care fac gratarul si nu respecta normele PSI Resita.ro -Amenzi de pana la 2500 de lei pentru carasenii care fac gratarul si nu respecta normele PSI

Pompierii caraseni fac noi recomandari persoanelor care aleg sa isi petreaca timpul in aer liber si folosesc surse de foc în spatii deschise, mai ales pentru activitatile gen picnic sau camping.

ISU Caras Severin reaminteste ca astfel creste riscul de producere a unor incendii care pot avea ca efect distrugerea de hectare întregi de pasune sau paduri, distrugerea unor gospodarii sau chiar pierderea de vieti omenesti.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Semenic” al judetului Caras-Severin atrage atentia cetatenilor faptul ca principalele cauze generatoare de incendii de padure sunt utilizarea focului deschis fara respectarea masurilor de aparare împotriva incendiilor, aruncarea la întamplare a resturilor de tigari aprinse, jocul copiilor cu focul sau utilizarea focului deschis pe timp de vant.

“Pentru evitarea producerii incendiilor, care pot avea urmari grave, pe timpul utilizarii focului deschis la activitatile de picnic recomandam cetatenilor sa respecte urmatoarele masuri specifice de prevenire a incendiilor:

 • focul deschis nu se va utiliza în locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vant;
 • prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement se va face numai în locuri special amenajate, în conditii si la distante de siguranta care sa nu permita propagarea focului la constructii, depozite, culturi agricole, paduri, plantatii sau la alte vecinatati;
 • se vor respecta urmatoarele distante de siguranta:

            *paduri, lanuri de cereale - 50 metri,

            *substante combustibile - 40 metri,

            *materiale combustibile - 10 metri;

       -    arderea se va monitoriza în permanenta, deoarece, chiar si o rafala slaba de vant poate modifica directia focului, îndreptand flacarile spre vegetatie sau poate transporta scanteile incandescente la distante mari;

 • copiii vor fi supravegheati permanent si nu li se va permite joaca cu focul;
 • la locul arderii se vor asigura mijloace de stingere: un stingator sau o galeata cu apa;
 • înainte de plecare, se va stinge focul si se va acoperi cenusa cu pamant. Se vor aduna toate resturile si se vor depune numai în locuri special amenajate;
 • orice incendiu observat trebuie anuntat imediat la numarul unic de urgenta 112 sau la serviciul voluntar pentru situatii de urgenta de pe raza localitatii.

În conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului Romaniei nr. 537 din 6 iunie 2007  privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în conditii si la distante care favorizeaza propagarea focului la constructii, depozite, culturi agricole, paduri, plantatii si alte vecinatati constituie contraventie la normele de prevenire si stingere a incendiilor potrivit art. 1, al. 3, lit. s si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

 • 04 Ian 2019

  Mostly Cloudy -2°C -6°C

 • 05 Ian 2019

  Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar