Politistii au predat lectii de siguranta elevilor in Saptamana Prevenirii

Miercuri, 23 Mai 2018
Evalueaza articolul
(2 voturi)
Resita .ro -Politistii au predat lectii de siguranta elevilor in Saptamana Prevenirii Resita .ro -Politistii au predat lectii de siguranta elevilor in Saptamana Prevenirii

Saptamana Prevenirii Criminalitatii, dedicata prevenirii victimizarii minorilor, a fost marcata la Colegiul Tehnologic ”Clisura Dunarii” din Moldova Noua.

Aproximativ 120 de elevi au raspuns prezent la ”orele” sustinute de oamenii legii, a anuntat IPJ Caras-Severin. Siguranta pe retelele de socializare, securitatea conturilor, imaginea online, protectia datelor personale, prevenirea pornografiei infantile si a hartuirii în spatiul virtual au fost principalele subiecte dezbatute de elevi si politisti în timp ce specialistii Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog au supus atentiei elevilor modul în care este utilizat ”web-ul de suprafata”, accesibil prin intermediul motoarelor de cautare comune pentru vanzarea de substante interzise, mediul online ducand astfel la proliferarea traficului de droguri care face din ce în ce mai multe victime. În acest context, elevii au primit informatii utile de ordin legislativ si recomandari specifice în scopul descurajarii activitatilor infractionale si al reducerii riscului de victimizare. În mod similar, activitati specifice de informare a elevilor pentru cresterea gradului de siguranta al acestora au fost organizate în unitatile scolare din judet de catre politistii din cadrul politiilor municipale si orasenesti.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar