AJOFM Caras-Severin a inceput inregistrarea în evidentele sale a absolventilor promotiei 2018

Miercuri, 18 Iulie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)

Mai sunt cateva zile pana cand absolventii de liceu fara un loc de munca se pot inscrie in evidentele AJOFM Caras Severin.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras-Severin reaminteste absolventilor promotiei 2018 ca, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt asteptati sa se înregistreze în evidentele institutiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de AJOFM Caras-Severin în scopul integrarii acestora pe piata fortei de munca.

Documentele necesare înregistrarii absolventilor ca persoane în cautarea unui loc de munca sunt: carte de identitate (original si copie), diploma sau adeverinta de studii (original si copie), adeverinta medicala care sa ateste faptul ca persoana este apta de munca sau are anumite restrictii medicale, precum si adeverinta de venit de la ANAF. Astfel, absolventii institutiilor de învatamant care se înregistreaza în evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca ca persoana în cautarea unui loc de munca beneficiaza de servicii de informare si consiliere profesionala, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesionala, precum si de facilitati financiare.

Prin absolvent al unei institutii de învatamant se întelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, în conditiile legii, în una dintre institutiile de învatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în conditiile legii.

În cazul absolventilor de liceu, indiferent daca a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe din data de 26 mai 2018, potrivit prevederilor Ordinului  Ministerului Educatiei Nationale nr. 3.382/2017 conform caruia „cursurile claselor terminale din învatamantul liceal se încheie în data de 25 mai 2018”, ultima zi din cele 60 fiind data de 24 iulie 2018. Elevii care nu au situatia scolara încheiata la toate materiile, se pot înregistra în evidentele agentiei în termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta, data înscrisa în adeverinta eliberata de institutia de învatamant.

Absolventii care nu se prezinta în termenul legal pentru a fi luati în evidente au dreptul sa se înregistreze ca persoane aflate în cautarea unui loc de munca, vor beneficia de serviciile agentiilor pentru ocuparea fortei de munca, dar nu vor avea dreptul la indemnizatie de somaj.

Facilitatile financiare oferite absolventilor se refera la prima de insertie, în valoare de 1.500 de lei, care se acorda absolventilor înregistrati în evidentele AJOFM Caras-Severin în termen de 60 de zile de la absolvire si care se angajeaza cu norma întreaga pe o perioada de cel putin 12 luni.

De asemenea, absolventii care se încadreaza în munca mai pot beneficia, potrivit prevederilor legale, de prime de mobilitate (instalare sau încadrare) sau de prima de relocare.

Indemnizatia de somaj pentru absolventi reprezinta o suma fixa lunara, acordata pe o perioada de 6 luni, în cuantum de 250 lei. Nu pot beneficia de indemnizatia de somaj absolventii care la momentul solicitarii acestui drept au fost admisi sau urmeaza cursurile unei forme de învatamant, organizate si/ sau acreditate, dupa caz, în conditiile legii.

Informatii suplimentare pot fi obtinute la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Resita, str. Traian Lalescu nr 17, tel 0255/212160.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar