Angajati Romsilva agresati si amenintati la Anina

Vineri, 03 August 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Angajati Romsilva agresati si amenintati la Anina Resita.ro -Angajati Romsilva agresati si amenintati la Anina

Romsilva a anuntat ca volumul taierilor ilegale în padurile de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor a înregistrat o scadere de 19,67% în primele sase luni ale anului, comparativ cu primul semestru din anul trecut.

Regia confirma astfel tendinta de diminuare semnificativa a volumului taierilor ilegale în padurile proprietate publica a statului, înregistrata în ultimii doi ani. Pentru a preveni taierile ilegale, angajatii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au efectuat în total, în primele sase luni, zeci de mii de actiuni de control la circulatia materialului lemnos, din care aproape zece mii au fost efectuate împreuna cu Politia Romana. In urma actiunilor desfasurate, la nivel national au fost aplicate 12.892.236 de lei, fiind confiscati si 8.166 de metri cubi de lemn. Valoarea totala a pagubelor provenite din taieri ilegale si pasunat abuziv se ridica la 6.974.695 de lei. ”Din pacate, numarul agresiunilor asupra personalului silvic ce asigura paza padurilor se mentine la un nivel ridicat, 20 de angajati ai Romsilva fiind agresati în primele sase luni ale anului, 8 avand nevoie de îngrijiri medicale. Îngrijorator este faptul ca pentru prima oara s-au înregistrat cazuri în care grupuri infractionale au actionat premeditat împotriva personalului silvic, în judetul Caras – Severin, trei angajati ai Romsilva fiind agresati si apoi amenintati de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina, iar în judetul Suceava o proprietate a unui padurar a fost incendiata de presupusi infractori, cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penala”, au declarat reprezentantii Romsilva pentru Resita.ro. Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri proprietatea publica a statului si asigura servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de paduri aflate în alte forme de proprietate.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar