Funicularul reşiţean va fi achiziţionat de administraţia locală Reşiţa

Sâmbătă, 01 Septembrie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat achiziţionarea unei porţiuni din Funicularul reşiţean, care, pe vremuri era destinat transportului de calcar de la cariera din Valea Domanului, la Aglomeratorul din Valea Ţerovei.

 

Aprobarea achiziţionării construcţiei metalice a fost făcută în şedinţa Consiliului Local Reşiţa, de marţi, 28 august, conform proiectului iniţiat de către Primarul Reşiţei, Ioan Popa. Primarul Popa a ţinut să explice pe larg atât consilierilor locali şi publicului din sala de şedinţe, cât şi presei, ineditul şi atractivitatea acestui proiect care va pune în valoare „o construcţie metalică de excepţie”. Este vorba despre porţiunea de pasarelă suspendată, în lungime de o jumătate de kilometru, care leagă Dealul Golului de Dealul Crucii, traversând oraşul Reşiţa în apropiere de centrul civic.

 

Cel mai important lucru, pui locul pe hartă

 

În urma pledoariei lui Ioan Popa şi a discuţiilor din Consiliul Local Reşiţa, consilierii locali au votat pentru achiziţionarea funicularului de la un omul de afaceri Costel Ciobanu. Conform primarului, achiziţionarea se va face prin compensarea datoriilor pe care firmele lui Ciobanu le au faţă de administraţia locală.  

 

„Această construcţie metalică este una de excepţie pe care nu o veţi mai întâlni în alte locuri şi, dacă vreţi, putem discuta despre latura aceasta, sportivă, tinerească, tentantă. Nu există niciunde în România, n-am văzut nici afară, într-un oraş, un loc unde să faci bungee jumping! Există pe unele poduri, viaducte, dar, nu într-un oraş, în miezul unui oraş. Apoi, nu exisă niciunde într-un oraş, un loc unde să te dai pe o tiroliană! O tiroliană care poate avea lungimea de două, trei sute de metri. Am văzut chiar zilele trecute pe un sit de prezentare de astfel de parcuri de aventură, inclusiv un leagăn de mari dimensiuni, sub funicular, care să tenteze în primul rând tinerii. Vom face în zonă şi unităţi de alimentaţie publică, să îţi poţi lua acolo, o apă, o cafea, o răcoritoare”, a afirmat Ioan Popa.

 

„Dar, ce faci, până la urmă!? Cel mai important lucru, este că pui locul pe hartă. Ei, tinerii, încep să îl mediatizeze, să îl marketeze, să îl viralizeze. Şi, astfel, atrag atenţia asupra oraşului, prin aceste elemente unice.  Un obicetiv care, dacă avem şansa să luăm banii de la Bruxelles, nici măcar nu ne costă pe noi”, a mai spus primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar